Oferte locuri de munca top

Constructorii au lucrat cel mai mult pe segmentul nerezidential, in noiembrie

Volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu peste 29,2% în luna noiembrie 2019 față de aceeași lună a anului precedent, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Aceasta conform celor mai recente date furnizate de Institutul de Statistică.

Remarcăm procentul foarte mare de crestere a activității constructorilor pe segmentul nerezidențial. Astfel, în această perioadă volumul lucrărilor de construcţii a crescut pentru clădirile nerezidenţiale (+86,2%), clădirile rezidenţiale (+8,8%) şi la construcţiile inginereşti (+8,2%).

În luna noiembrie, au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+35,4%), lucrările de construcţii noi (+27,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,9%).

Perioada 1.I-30.XI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2018

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,6%.

Creşterea a fost reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 29,0%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 18,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 39,8%, clădirile rezidenţiale cu 28,2% şi la construcţiile inginereşti cu 13,4%.

 

 

 

Citiți și:

Noi cladiri de birouri au primit autorizatia de construire

Extinderea unui centru logistic va costa circa 5 mil euro

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect ce va cuprinde peste 600 apartamente

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »