Oferte locuri de munca top

Constructorii cer sustinerea FMI pentru mentinerea anumitor prevederi din OUG 114/2018

Propunerile de modificare și de îmbunătățire a prevederilor privind sectorul construcțiilor, incluse în OUG 114/2018, au fost prezentate reprezentanților Fondului Monetar Internațional de către constructorii români.

Impactul pozitiv al prevederilor OUG 114 asupra sectorului de construcții a fost demonstrat la întâlnirea de ieri cu o delegație a Fondului Monetar Internațional alcătuită din Alejandro Hajdenberg – Reprezentant regional pentru România și Bulgaria și Ana Georgia Babici-economist Biroul regional pentru România și Bulgaria.

Constructorii au fost reprezentați de Federația Patronatelor Societăților din Construcții, de președintele Valentin Petrescu împreună cu primvicepreședintele Liviu Simion.

Reamintim că aplicarea, începând cu 1 ianuarie, a prevederilor privind sectorul construcțiilor din OUG 118/2018 a însemnat acordarea unor facilități fiscale care au condus la creșterea salariilor nete ale angajaților din construcții, sector ce se confruntă în prezent cu o lipsă gravă de muncitori calificați.

Anularea acestor facilități ar însemna revenirea pe salarii nete mai mici în construcții, după ce timp de aproape șase luni oamenii au primit mai mulți bani în mână.

Pericolul de anulare a acestor facilități vine din faptul că ele au fost introduse în OUG 114/2018 alături de prevederi intens controversate privind sectoarele bancar, energiei și telecomunicațiilor. Ori, anularea OUG114/2018,așa cum au cerut reprezentanții sectoarelor respective, ar duce automat și la anularea prevederilor pentru construcții, atât de necesare acestui sector.

”Apreciem interesul FMI pentru această temă cu implicații profunde asupra dezvoltării pe termen mediu și lung a economiei românești. Așteptăm și din partea Guvernului României modificările de îmbunătățire a ordonanței precum și punerea în aplicare a Acordului semnat cu FPSC în totalitatea lui”, a declarat ing.Adriana Iftime, director general FPSC.

 

 

Citiți și:

Imobil mixt din Bucuresti, in faza de autorizare

Ce autostrada va fi mai ieftina cu peste 700 mil lei

O noua hala de productie, in apropierea Capitalei

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus