Oferte locuri de munca top

Constructorii spanioli au dat in judecata CNAIR

După ce au anunțat că se gândesc ”foarte serios” să facă plângeri penale și să acționeze statul român în judecată, constructorii spanioli ai Lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva au trecut la fapte. Dosarul a fost depus ieri la Tribunalul București.

La rândul său, CNAIR a cerut la Curtea de Apel București anularea unor hotărâri arbitrale, pârâtul fiind  asocierea Teloxim Con – Comsa – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes, constructorii spanioli ai Lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a decis ca proiectul să fie preluat de CNAIR, care să facă în regie proprie lucrările necesare în vederea deschiderii traficului, lucrări despre care ministrul spune că nu au fost executate la termen de către constructorii spanioli.

Spaniolii susțin că blocajul a fost ”inventat de autoritățile române din cine știe ce motive obscure”. Ei spun că Lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva este finalizat și așteaptă recepția pentru a fi dat în folosință și că ministrul Cuc le-a reziliat contractul într-un mod absolut abuziv.

În prezent, constructorii spanioli consideră că CNAIR are o datorie de 99,216 milioane lei față de Asociere, derivată în principal din revendicări estimate de Comisia de Adjudecare a Disputelor și lucrări certificate și aprobate de Inginer, care, însă, nu au fost autorizate de CNAIR.

În același timp, directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, a spus că pe acest lot de autostradă au fost identificate 60 de neconformităţi, fapt care ar putea constitui un record.

Oficialii români au afirmat că sunt probleme de calitate pe acest lot și că vor lua măsuri împotriva consultantului Asocierea Hill International NV- Hill International Bucharest-Proiect Consulting şi a managementului CNAIR, care a făcut până plăţile şi nu a trimis CESTRIN-ul să verifice calitatea lucrărilor.

 

 

Citiți și:

A fost autorizat un proiect de vile ce va demara in primavara

Contestatii retrase in cadrul unor proiecte majore

Mai multe parcari supraetajate vor fi construite in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »