Oferte locuri de munca top

Construirea autostrazilor, cu ajutorul cetatenilor si microintreprinderilor

O opțiune suplimentară pentru strângerea de fonduri dedicate construirii de autostrăzi, într-un Fond special al autostrăzilor, ar putea reprezenta soluția pentru realizarea lucrărilor de construire a drumurilor. Cel puțin aceasta este propunerea legislativă înaintată de un deputat PMP, propunere înregistrată recent la Senat pentru dezbatere.

Astfel, Fondul special al autostrăzilor ar putea fi constituit, în principal, prin redirecționarea benevolă a unei fracțiuni din impozitele datorate statului de către persoanele fizice sau de microîntreprinderi. În acest mod, cetățenii vor putea finanța proiectele și nici nu vor avea cheltuieli suplimentare, având acces la situația financiară a Fondului în mod transparent.

În cadrul aceluiași fond, și Guvernul va putea să se implice direct, prin contribuirea cu sume pentru realizarea diferitelor obiective de investiții.

O altă sursă de alimentare a acestui fond ar putea fi reprezentată de sumele colectate din donații ale cetățenilor sau companiilor.

Inițiatorul proiectului legislativ menționează faptul că autoritățile publice nu vor putea redirecționa sumele din Fondul special al autostrăzilor către alte destinații, singurii care pot stabili destinația banilor fiind cetățenii.

CNAIR va fi instituția publică care are obligația să constituie și să gestioneze Fondul special al autostrăzilor, fiind responsabilă de buna executare a lucrărilor. La rândul său, Ministrul Transporturilor reprezintă autoritatea de supraveghere și control.

Conform propunerii, în momentul redirecționării sau al donării unor sume către Fondul special al autostrăzilor, contribuabilii, reprezentanții legali ai microîntreprinderilor sau ai instituțiilor publice vor putea menționa pentru ce lucrare anume sunt destinați banii. Sumele încasate pentru Fondul special al autostrăzilor vor fi folosite în exclusivitate în scopul pentru care au fost constituite.

Cât depre disponibilul existent la finele anului în contul Fondului special al autostrăzilor, acesta va fi reportat cu aceeași destinație pentru anul următor. Fondurile rămase la încheierea unei lucrări vor fi utilizate la finanțarea cheltuielilor de întreținere a acelei investiții.

 

 

 

Citiți și:

Un mare dezvoltator imobiliar va construi un hotel cu 9 etaje la malul marii

Depozit logistic si cladire de birouri, in pregatire, langa Bucuresti

Dupa construirea mai multor blocuri in Mamaia, un dezvoltator pregateste noi proiecte

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »