Oferte locuri de munca top

Contract reziliat din cauza intarzierii realizarii lucrarilor

O firmă de construcții din țară, implicată în lucrările de reparații a clădirii unei judecătorii, a nemulțumit autoritatea contractantă pentru că în timp de 27 de luni a reușit să aducă proiectul la un stadiu de realizare de doar 8,92%.

Mai exact, Tribunalul Sălaj, autoritatea contractantă, a reziliat contractul cu societatea Consilva SA Sălaj, din cauza lucrărilor realizate în mod necorespunzător în cadrul contractului de Lucrări de reparații capitale la Judecătoria Șimeu Silvaniei, judetul Salaj. Licitația a fost lansată în februarie 2018 și atribuită în luna iunie 2018. Contractul a fost reziliat mai apoi la 16 noiembrie 2020. Rezilierea a fost făcută publică după perioada de contestații.

Oferte reevaluate pentru un contract de reabilitare a cladirilor

Autoritatea contractantă susține că nu au fost respectate termenele contractuale de executare a lucrărilor. Lucrările nu au fost executate în conformitate cu graficul de execuție, constatându-se o întârziere excesivă în executarea contractului. Stadiul de realizare a lucrărilor a fost de 8,92%, procent realizat într-un interval de 27 luni, iar până la finalizarea execuției mai erau două luni, aspect ce făcea imposibilă finalizarea lucrării.

Au fost calculate penalități în cuantum de 0,1% din prețul contractului de întârziere, respectiv 390.442 lei, până la data de 16 noiembrie 2020.

Prejudiciul constă în suma de bani pe care autoritatea contractantă trebuie să o aloce suplimentar pentru expertiza tehnică de specialitate în vederea stabilirii degradărilor în timp, actualizarea proiectului tehnic cu soluțiile propuse în expertiza tehnică și restul de executat, precum și perioada de timp necesară până la atribuirea unui nou contract.

Valoarea estimată a achiziției a fost de 6.389.741lei, iar oferta câștigătorului de atunci a fost de 5.219.451 lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus
Translate »