Erdbewegung-Osteuropa

Contracte de finantare de 160 mil euro prin POIM, transmise catre CE

Procesul de evaluare și semnare a contractelor de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019 a fost finalizat de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC), prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport. Prin semnarea acestor contracte de finanțare, MTIC, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene a cheltuielilor efectuate până în acest moment  în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aproximativ 160 milioane de euro.

Astfel, a fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968.781.763 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 689.436.848 lei. Proiectul reprezintă practic prima secțiune a viitoarei autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj”, în valoare totală de 62.534.057 lei și o finanțare UE de 38.330.345 lei. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)”, cu o valoare totală de 6.889.997 lei și o finanțare UE de 4.649.837 lei.

 

 

 

Citiți și:

Teren de aproape 90 ha, in pregatire pentru functiuni mixte

Cu 240 de case in constructie, un investitor va dezvolta inca 60 apartamente

Un investitor egiptean va construi in primavara un bloc cu 12 niveluri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »