Oferte locuri de munca top

Contracte semnate pentru modernizarea Aeroportului International Sibiu

Pentru modernizarea Aeroportului Internțional Sibiu a fost semnat atât contractul de finanțare, cât și cel de proiectare și execuție a lucrărilor.

Valoarea totală a proiectului este de circa  272,5 milioane lei lei, iar valoarea totală eligibilă este de peste 193,6 milioane lei. Aceasta este asigurată 85% din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat, restul fiind contribuția asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Cheltuielile neeligibile în valoare de este 78,85 milioane lei sunt finanțate de la bugetul Aeroportului Internațional Sibiu R.A.

Licitația lansată în decembrie anul trecut pentru Faza I a acestui proiect a fost finalizată la finele lunii trecute prin desemnarea câștigătorului acesteia, o asociere de firme condusă de Con-A SRL.

Termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023.

Cine concureaza pentru un contract de constructii ingineresti de circa 36 mil euro

Terminalul va avea o suprafață construită de 22.400 m.p., cu o capacitate totală de procesare de appx. 2,5 milioane de pasageri, 6 filtre de securitate, 7 automate pentru self check-in, 10 ghișee check-in cu operator, unul dintre acestea deservind fluxul de VIP, 7 porți de îmbarcare, precum și alte dotări necesare traficului aerian internațional intra și extra comunitar, plus spații publice de uz comercial și utilitar.

„Urmează o perioadă plină de provocări datorate, în principiu, anvergurii acestui proiect, însă suntem încrezători că proiectul va fi unul de succes printr-o colaborare constantă și intensivă din partea tuturor părților implicate.” – a declarat Marius Ioan Gîrdea, Directorul General Aeroportul Internațional Sibiu.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus
Translate »