Oferte locuri de munca top

Contractul pentru SF Autostrada Brasov – Covasna – Bacau ar putea fi semnat luna aceasta

În prezent, la Ministerul Transporturilor este în fază finală procedura de achiziţie a realizării Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Braşov – Covasna – Bacău şi ”sunt toate şansele ca în această lună să se încheie contractul”, a declarat secretarul de stat Mihail Veștea, prezent la o întâlnire cu autoritățile din județe Brașov și Covasna.

După semnarea contractului vor urma discuţii aplicate cu autorităţile din judeţele Brașov, Covasna și Bacău, pentru a se stabili traseul optim şi împărţirea pe sectoare a autostrăzii.

Mihail Veştea a anunțat că sunt fonduri suficiente de a plăti toate lucrările finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 1 și PNDL 2). Totodată, el a mai spus că au fost supracontractate 2,4 miliarde de euro pentru Programul Operativ Regional, beneficiarii fiind comunitățile locale și IMM-uri.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că județele Brașov și Covasna au mai multe proiecte comune. Exemple sunt nu doar proiectele europene ce vizează modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov, care interconectează DN 13 și DN 12, cât şi intenţia fermă a celor două administraţii judeţene de a realiza un drum expres care să lege municipiul Sfântu Gheorghe de Aeroportul Braşov.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a menţionat că, dacă în momentul de faţă, folosind actuala infrastructură rutieră, distanţa Sfântu Gheorghe – Ghimbav se parcurge în aproximativ 35 de minute, după realizarea drumului expres care va lega, practic, judeţul Covasna de Aeroportul Internaţional Braşov, perioada de timp se va scurta la 20-25 de minute.

 

 

Citiți și:

Ce se intampla cu programul de extindere a retelelor de gaz, in lipsa publicarii OUG

Ce materiale de constructii se vor scumpi anul acesta

Proiect rectificat, pentru edificarea unui ansamblu de cladiri de birouri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »