Erdbewegung-Osteuropa

Coronavirus: in Franta santierele vor continua in pofida pandemiei

În Franța a apărut săptămână trecută un conflict între profesioniștii din construcții, care considerau că nu mai poate fi continuată activitatea în contextul pandemiei de coronavirus și Guvern, care apreciază construcțiile ca fiind o activitate esențială pentru economie. Ministrul Muncii, Muriel Pénicaud, chiar a acuzat o federație sectorială de „capitulare”.

La finele săptămânii, reprezentanții guvernului și cei ai sectorului de construcții și lucrări publice au reușit să ajungă la un acord pentru a menține activitatea majorității șantierelor, în contextul măsurilor restrictive legate de răspândirea noului coronavirus.

Cele două părți ”au convenit asupra mai multor principii pentru a consolida, în următoarele zile, continuitatea activității în sector și continuarea șantierelor”, s-a menționat în declarația comună, citată de Le Parisien.

Cei implicați în acest demers au considerat că „în multe cazuri, reorganizările sau ajustările procedurilor ar putea permite continuarea activității”. Acest lucru necesită „proceduri adaptate” pentru a respecta măsurile de protecție și distanța dintre angajați. Un ghid de bune practici validat de Guvern va fi elaborat de către profesioniști pentru a clarifica recomandările.

Declarația comună mai arăta:  „În cazul proiectelor de lucrări publice, cum ar fi infrastructura de transport sau lucrările rutiere, beneficiarii la nivel național și prefecții la nivel local vor coordona și vor da prioritate ca șantierele să fie continuate (…) În cazul șantierelor complexe, poate fi necesară o întârziere pentru a defini procedurile adecvate. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată șanierelor de construire a casele aparținând persoanelor fizice.”

 

 

Citiți și:

Viitoare hale de depozitare, cu peste 10.000 mp sc

Dezvoltatori straini continua santierele in lucru

Teren de 9 ha, langa Capitala, pregatit pentru spatii logistice

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »