Oferte locuri de munca top

Creste numarul lucratorilor straini in Romania

Guvernul va creste semnificativ numărul lucrătorilor străini în țara noastră. Anul trecut numărul lucrătorilor străini permanenţi a fost de 8.000 iar numărul lucrătorilor străini detaşaţi a fost de 5.200.

Pentru anul 2019 prima propunere a fost de stabili un contingent de 13.500 de lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

Totuși, pe ordine a de zi a ședinței de astăzi Guvernul are un proiect care prevede că numărul de lucrători extracomunitari acceptați în România va fi mărit la 20.000.

Creșterea numărului de lucrători străini în țara noastră a fost justificată de faptul că 63.819 locuri de muncă au fost declarate vacante de către angajatori în perioada primelor opt luni ale anului trecut, conform datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. De asemenea, în perioada respectivă, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de către angajatori, în mod repetat, a fost de 7.977.

Antreprenorii din mai multe domenii de activitate (construcții, turism ) au afirmat în nenumărate rânduri că se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă.

 

 

Citiți și:

Un mare dezvoltator rezidential pregateste un ansamblu de 50 mii mp

Cum reactioneaza un dezvoltator la actualele conditii de piata

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus
Translate »