Oferte locuri de munca top

Crestere cu 48% a salariului mediu net in constructii, intr-un an

În ultimele 12 luni, salariul mediu net în construcții a crescut cu 48%, ajungând în luna iunie a acestui an la 2.940 lei per angajat, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Salariul mediu brut în sectorul construcțiilor a fost, în luna iunie, de 3.995 lei per angajat, fiind mai mare cu 20% față de cel din iunie 2018.

Diferența mare dintre procentele de creștere a celor două tipuri de salarii este datorată intrării în vigoare, de la 1 ianuarie anul acesta, a unor scutiri/diminuări de taxe și impozite pentru angajații din sectorul construcțiilor.

Salariații din agențiile imobiliare au avut, în luna iunie, un câștig salarial mediu net de 2.819 lei/angajat, mai mare cu 17% față de cel din luna similară a anului trecut.

Ritmurile de creștere a salariilor din construcții și din tranzacții imobiliare au fost mai mari decât al salariilor medii la nivel de economie.

Per ansamblul economiei, salariul mediu net a fost, în luna iunie, de 3.142 lei/angajat, nivel mai mare cu 15,5% față de cel din luna iunie a anului trecut.

Cele mai mari salarii nete au fost în luna iunie:

* 8.245 lei/angajat – Fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului

* 7.013 lei/angajat – Activităţi de servicii în tehnologia informaţiei; activităţi de servicii informatice.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »