Oferte locuri de munca top

Creștere susţinută a pieţei rezidenţiale autohtone

Cu rate scăzute ale dobânzilor și o economie în continuă îmbunătăţire piaţa imobiliară din România a crescut în ultimul an.

“Dezvoltarea de proiecte rezidenţiale este un pariu sigur. Veștile bune sunt că băncile finanţează astfel de dezvoltări iar randamentul lor este destul de mare”, a precizat Ilinca Păun, Managing Director al Colliers International.

Preţul mediu de vânzare al apartamentelor a crescut cu 8,4% până la 1045 euro/mp în primele nouă luni din 2016. În T3 2016 preţurile s-au majorat cu 2,4% faţă de trimestrul anterior. Creșterea s-a resimţit în toate orașele importante din România, potrivit globalpropertyguide.com.

În intervalul ianuarie – septembrie în București preţul mediu de vânzare al apartamentelor a crescut cu 5,34% până la 1144 euro/mp iar creșterea preţurilor din Cluj Napoca a fost de 9,5% până la 1231 euro/mp.

În Timișoara preţurile apartamentelor s-au majorat cu peste 10% până la 1022 euro/mp iar în Brașov preţul mediu de vânzare a fost de 920 de euro/mp în creștere cu 6%.

Economia românească a crescut cu 3,8% în 2015 iar anul acesta se așteaptă o creștere de 5%, una dintre cele mai mari din Europa.

În 2017 economia va continua să crească fiind prognozat un avans de 3,8%.

Atât cererea, cât și oferta pe rezidenţial se precipită ca urmare a contextului economic favorabil și a noilor prevederi fiscale, potrivit Knight Frank.

În România nu există restricţii în privinţa achiziţiei de locuinţe de către cetăţenii străini. Achiziţia de terenuri este  supusă unor reguli dar companiile cu divizii românești și persoane rezidente sau din UE pot achiziţiona terenuri, se mai arată în analiza globalpropertyguide.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus