BERGERAT

CTP: soluții personalizate, croite pe măsura chiriașilor

Ce caută chiriașii atunci când aleg un depozit? Fie că vorbim de activități de producție sau de logistică, fiecare chiriaș își dorește să aibă parte nu doar de spații personalizate, ci și de servicii croite în funcție de cerințele sale.

Cel mai puternic dezvoltator de parcuri logistice din România, CTP, a înțeles foarte bine că diferența constă în înțelegerea profundă a nevoilor chiriașilor săi, de aceea le răspunde prin servicii sofisticate, personalizate, pentru ca aceștia să-și desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Dezvoltatorul construiește clădiri atât pentru clienții săi existenți care se extind, cât și pentru clienți noi care caută depozite de clasa A în București sau în alte zone din țară.

Serviciile sofisticate fac din CTPark Bucharest West un microunivers

Un exemplu elocvent este CTPark Bucharest West, cel mai ambițios proiect al companiei, care va atinge o suprafață de 400.000 m² până la finalul anului. Aici, dezvoltatorul oferă facilități moderne care fac din parcul logistic și industrial un univers autosuficient ce va cuprinde, printre altele, o cantină cu capacitatea de servire de până la 3.000 de oameni pe zi; un cabinet medical dedicat persoanelor care lucrează în parc; o clădire cu unități de cazare pentru angajații din parc; transport către comunele și orașele învecinate; suport pentru recrutarea forței de muncă; spații de depozitare de tip CTBox (concept care oferă spațiu de prezentare, de depozitare și birouri într-o singură unitate de 500 m²); benzinărie, supermarket, spălătorie, parcare pentru autocamioane și altele.

“Îmbunătățim constant calitatea și gama de servicii disponibile în CTPark Bucharest West. Astfel, planurile noastre pentru investiții includ creșterea numărului și a tipului de facilități și servicii oferite, pentru a ne asigura că afacerile chiriașilor noștri se pot dezvolta în cele mai bune condiții”, a declarat Iulia Bușcă, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania.

Atenție către forța de muncă și infrastructură

În condițiile în care infrastructura și forța de muncă sunt printre argumentele decisive în alegerea unui spațiu logistic sau industrial, CTP se implică activ în proiecte precum contractarea unor studii de piață pentru evaluarea potențialului zonei de interes, colaborarea cu companii de resurse umane pentru a oferi clienților strategii eficiente de recrutare și resurse de forță de muncă. În plus, anul trecut a fost lansat un program social prin care se înlesnește legătura dintre viitori absolvenți ai liceelor din zonă și reprezentanții companiilor care își desfășoară activitatea în parcurile aflate în proprietatea sa.

Iar pentru că accesul și infrastructura sunt esențiale pentru activitățile zilnice ale clienților săi, la CTPark Bucharest West se lucrează la lărgirea drumului principal care traversează parcul pentru a crea mai mult spațiu și a fluidiza traficul.

De asemenea, sunt anunțate îmbunătățiri semnificative la nivelul infrastructurii din zonă. Autoritățile locale intenționează să dezvolte un nou pod peste autostrada A1, ceea ce va descongestiona traficul, ajutând astfel atât dezvoltarea afacerilor clienților CTP din parcul industrial de la km 23, cât și comunitatea locală. Conform estimărilor, lucrările de construcție urmează să demareze în primăvara lui 2019 și să fie finalizate în T4 2019.

 Spații generoase și eficiente energetic

Standardele de calitate CTP implică, printre altele: proiectare eficientă, dezvoltare rapidă, siguranță, costuri scăzute și servicii complete. Specificațiile clădirilor construite de CTP corespund celor mai înalte standarde ale pieței. Printre acestea se numără:

  • toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achiziționate de la furnizori certificați ISO;
  • grosimea pereților și tavanelor, de 15 cm, respectiv 24 cm, atribute ce sporesc izolația termică a clădirilor;
  • înălțimea standard de 12 m, care conferă un volum de depozitare eficient;
  • sistemul de încălzire / răcire inteligent, care păstrează temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului;
  • sistemele de izolație care cresc semnificativ nivelul de eficiență energetică;
  • sistemele de iluminare artificială la interior și exterior modernizate prin tehnologia LED și Smart LED, precum și trape luminatoare situate în tavane, pentru a se asigura și lumină naturală;
  • spații verzi generoase, care asigură prezervarea ecosistemelor naturale.

În prezent, CTP este în curs de obținere a certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru mai multe clădiri construite recent în parcul logistic CTPark Bucharest West. Această certificare este o noutate pe piața locală a spațiilor industrial-logistice și reprezintă încă o dovadă a angajamentului dezvoltatorului de a asigura un mediu de lucru optim pentru clienții săi.

În același timp, CTP a făcut deja investiții semnificative în clădirile achiziționate în anii trecuți, în vederea modernizării lor cu sisteme LED și alte tehnologii menite să reducă costurile și să ofere siguranță deplină, aducându-le astfel la un standard cât se poate de apropiat de cel al noilor construcții.

Soluții specifice pentru activitățile de producție

Chiar dacă cererea de spații vine în principal din partea companiilor din domeniile IT, retail,
e-commerce, FMCG și logistică, România continuă să atragă investiții manufacturiere grație unor costuri încă scăzute față de alte țări central și est-europene. CTP se adaptează nevoilor specifice ale acestor companii, proiectând și construind spații care să poată asigura un flux coerent de producție și să facă față unor volume energetice mari.

“Companiile de producție au nevoie de regulă de clădiri cu specificații tehnice deosebite, adaptate nevoilor lor, fie că este vorba de un grad masiv de încărcare a podelei, pentru a  suporta instalații tehnologice foarte mari, de furnizarea unui volum foarte mare de curent electric sau de amenajarea de încăperi “sterile” pentru producție Hi-Tech, de aceea preferă să închirieze clădiri “Built-to-Suit”, în vreme ce companiile de logistică închiriază de obicei clădirile CTP cu specificațiile tehnice standard”, precizează Iulia Bușcă.

Sus
Translate »