RESIDEO

CTPark Bucharest, extins cu finantare BERD

ctp-ctpark-bucharestDezvoltatorul și operatorul de spații logistice CTP a obținut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) aprobarea inițială în vederea acordării unui credit cu o valoare totală de până la 43,8 milioane de euro.

Creditul ar urma să fie utilizat pentru extinderea parcului logistic CTPark Bucharest, situat la km 13 al autostrăzii A1, mai exact pentru refinanțarea activelor logistice existente și pentru dezvoltarea unora noi, potrivit BERD.

Creditul ar urma să fie acordat și în scopul realizării unui proiect „verde”. În acest sens, CTP intenționează să obțină certificarea pentru construcții durabile BREEAM “Good” sau “Very Good”.

“Certificarea clădirilor logistice nu este foarte frecvent întâlnită în România și se așteaptă ca proiectul să promoveze cele mai bune practici din perspectiva eficienței energetice și să demonstreze beneficiile certificării pentru această clasă de active”, argumentează reprezentanții BERD.

Proiectul are un cost total de 135 milioane de euro, incluzând valoarea clădirilor existente și costul dezvoltării de noi spații.

În prezent, proiectul așteaptă aprobarea finanțării din partea Consiliului Director al BERD, care se va întruni pe 13 decembrie.

Beneficiarii creditului sunt CTPark Bucharest SRL și CTPark Gamma SRL.

Sus
Translate »