Oferte locuri de munca top

Cu ce preturi s-au tranzactionat casele si vilele  

Casele și vilele au fost vândute în primul semestru al acestui an cu prețuri ceva mai mari (+1%) decât în ultima jumătate a anului trecut. Scumpirea a fost ușor mai accentuată în orașele mici (2%) decât în cele mari (+1%).

În cele 15 orașe mari, considerate poli de dezvoltare regională, casele s-au tranzacționat la un preț mediu de vânzare în creștere cu 1%, ajungând la aproximativ 834 euro/mp suprafață desfășurată, potrivit analizei de piață realizată de firma de consultanță Darian.

Cele mai mari prețuri s-au înregistrat în Capitală, media fiind de 1400 euro/mp Sd, Urmează Cluj Napoca cu o medie de 1150 euro/mp Sd, Constanța cu 1050 euro/mp Sd și Timișoara cu 900 euro/mp Sd.

Per ansamblul celor 15 mari orașe, variația prețului mediu de vânzare a fost de 1%. Creșteri au fost înregistrate în Craiova (+8%), Brașov (+3%), Bacău (+3%).

În Timișoara prețurile au variat cu -2%, iar în București și Cluj Napoca casele au fost tranzacționate la același nivel de preț ca în a doua jumătate a anului trecut.

În schimb, în oraşele mici, cu populaţie sub 125.000 locuitori, au fost înregistrate scumpiri mai accentuate în anumite localități.

Astfel, în Sf Gheorghe vânzarea caselor s-a făcut în primul semestru la un preț mediu  mai mare cu 28% față de cel din semestru precedent. La Deva cu +8%, la Târgoviște cu +10% iar la Târgu Jiu cu +5%.

În medei, casele și vilele din orașele mici au fost tranzacționate cu 569 euro/mp, în creștere cu 2% față de cel din ultima jumătate a a anului trecut.

În cadrul studiului realizat de Darian, analiștii au luat în considerare doar proprietățile construite sau pentru care s-au realizat revizii capitale începând cu anul 2010, cu grad mediu de finisare, regim de înălțime P+1E sau P+M, în condițiile unor suprafețe construite desfășurate medii (140 – 150 mp) și suprafeţe de teren medii (500 mp).

Compania DARIAN –  www.darian.ro – oferă servicii de project management, consultanță fiscală, consultanță juridică. De asemenea, DARIAN oferă asistenţă clienţilor săi în elaborarea de planuri de afaceri, studii de restructurare, studii de fezabilitate în cadrul proceselor de obţinere a creditelor şi finanţărilor, dar şi asistenţa în proiecte de finanţare prin fonduri europene.

 

Cititi si

Preturile apartamentelor vechi au variat diferit in orasele mari fata de cele mici
Pretul apartamentelor noi: maxim in Cluj, minim in Zalau

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »