Erdbewegung-Osteuropa

Cum a evoluat comertul cu ridicata in primul trimestru

Evolutia cifrei de afaceri a companiilor cu activitate de comerț cu ridicata influențează direct proporțional cererea pentru spații logistice.

Astfel, în primele trei luni ale acestui an cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 10,7%, faţă de aceeași perioadă a anului trecut trecut în termeni nominali, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Aceasta conform celor mai recente date furnizate de către Institutul Național de Statistică.

Cel mai mult a crescut comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+20,8%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+13,8%) și comerţul cu ridicata al bunurilor de consum.

Creșteri au înregistrat și comerţul cu ridicata nespecializat (+8,3%), al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,7%) și comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,5%).

Martie 2019 comparativ cu martie 2018

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019, comparativ cu luna martie 2018, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 10,9%.

Acest lucru s-a datorat creșterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+21,9%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+11,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,9%).

Creșteri importante s-au înregistrat și în comerţul cu ridicata nespecializat (+6,7%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+5,6%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+3,5%).

 

 

Citiți și:

Ce apartamente sunt solicitate in cadrul unui proiect din nordul Capitalei

Peste o luna va demara construirea a trei hale de depozitare

Tarife pentru inchirierea utilajelor de constructii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »