RESIDEO

Cum a evoluat productia industriala

Producţia industrială a crescut în septembrie, faţă de luna precedentă ca serie brută cu 16,5% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 4,2% ca serie brută şi cu 7,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În primele nouă luni ale acestei luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială a fost mai mare cu 7,7% ca serie brută, respectiv cu 8,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creșterea din septembrie a producției industriale s-a datorat creşterii industriei prelucrătoare (+18,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 0,8%.

Industria prelucrătoare şi industria extractivă au scăzut cu 1,5%, respectiv cu 1,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,0%.

In ultimele 12 luni producţia industrială a susţinută de creşterile tuturor sectoare industriale: industria extractivă (+11,1%), industria prelucrătoare (+4,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut  datorită creşterilor înregistrate în industria extractivă (+11,4%), industria prelucrătoare (+7,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,6%).

În rimele nouă luni ale acestui an, comparativ cu primele nouă luni ale anului 2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,3%), industria extractivă (+5,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele nouă luni din anul 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, a crescut cu 8,7%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+8,9%), industriei extractive (+5,1%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,3%).

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »