RESIDEO

Cum arata modificarile Codului Fiscal, publicate in Monitorul Oficial

Prin derogare de la prevederile articolului 4 din Legea privind Codul Fiscal (Legea nr 227/2015) cu modificările și completările ulterioare, prevederile Ordonanței 79/2017 aprobată miercuri de Guvern și publicată vineri în Monitorul Oficial (vedeti fisier atasat), vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2018.

In ceea ce priveste impozitul pe venit, noua ordonanță stabilește cota de impozit de 10% care se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului pe venit.

Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, se modfică astfel:

– pentru contribuabilii care nu au persoane în întreținere – 510 lei;

– pentru contribuabilii care au o persoană în întreținere – 670 lei;

– pentru contribuabilii care au două persoane în întreținere – 830 lei;

-) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreținere – 990 lei;

– pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreținere – 1.310 lei.

In domeniul impozitării societăților, Ordonanța de urgență revizuiește sistemul de impunere a microîntreprinderilor, astfel încât vor beneficia de impozit de 1%  pe veniturile realizate și IMM-urile care realizează venituri de la 500.000 euro la 1.000.000 euro și care în prezent plătesc impozit de 16% pe profit.

De asemenea, se elimină condiția privind realizarea de venituri din consultanță și management. În prezent, firmele care obțin venituri din consultanță și management pot plăti impozit pe veniturile microîntreprinderilor, dacă aceste venituri nu depășesc 20% din veniturile totale.

Totodată, se includ în acest sistem și persoanele juridice care nu intrau sub incidența acestui impozit (persoanele juridice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, din domeniul bancar, al jocurilor de noroc și din domeniul extracției resurselor naturale).

 

Descarca aici Ordonanta 79 /2017 publicata in Monitorul Oficial

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »