Oferte locuri de munca top

Cum devin cladirile performate energetic, la nivel european

Institutul pentru performanța clădirilor (BPIE) a lansat astăzi ghidul privind punerea în aplicare a Directivei privind performanța energetică a clădirilor (2018/844), în care statele membre au convenit asupra obiectivului de a minimiza emisiile de dioxid de carbon a clădirilor până în anul 2050.

Guvernele membre vor trebui acum să pună în aplicare sisteme de reglementare și de sprijin pentru a-și îndeplini angajamentul.

Ghidul sprijină factorii de decizie politică în elaborarea și convenirea unor instrumente eficiente care să ducă la construirea de clădiri sănătoase și favorabile climei pentru toți cetățenii. Ghidul include exemple de bune practici din întreaga Europă și acoperă strategiile de renovare pe termen lung, finanțarea renovării și calcularea performanței energetice.

Directiva a intrat în vigoare la 9 iulie 2018. Până la 10 martie 2020, fiecare stat membru trebuie să îl transpună în legislația națională.

Clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie și 36% din emisiile de CO2 în UE.

Două treimi (65%) din clădirile europene au fost construite înainte de 1980: aproximativ 97% din clădirile UE trebuie să fie modernizate pentru a atinge obiectivul de decarbonizare din 2050, dar numai 0,4-1,2% sunt renovate în fiecare an.

 

Descărcați aici Ghidul BPIE ( link valabil pana la 23 mai 2019)

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu 25 etaje, propuse spre construire in nordul Capitalei

O primarie va cumpara terenuri pentru construirea de hale

53 de blocuri, reabilitate termic cu peste 27 mil de euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus