Oferte locuri de munca top

Cum obtii un certificat energetic care te ajuta sa vinzi?

certificat-energetic-bucuresti-constantaOrice vanzare de imobil din Romania sau aproape orice vanzare, in conditiile in care exista si exceptii, necesita un certificat energetic. La fel este si pentru inchirieri.
Conform legislatiei in vigoare, certificat energetic este un document obligatoriu, care are caracter informativ si atesta performanta energetica a unei cladiri.
Pe baza acestei perfohttps://www.certificat-rapid.ro/rmante, cladirea poate sa fie incadrata intr-una din clasele de performanta energetica, de la A la F.
In Romania, blocurile vechi au o performanta energetica C sau D, lucru nu tocmai bun, avand in vedere ca A este cea mai buna clasa.
Desi este doar un document informativ, certificatul energetic te poate ajuta sa vinzi. Practic, cu cat nota obtinuta pentru calitatile constructiei este mai mare, cu atat sansele de a vinde imobilul cu un pret bun sunt mai mari.

Ce trebuie sa faci pentru a avea de castigat cat mai mult?

Inainte de a lua decizia de vanzare, este bine sa te asiguri ca imobilul va trece toate testele, obtinand nota cat mai mare. Pentru aceasta, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte:
•Anul de constructie. Este un aspect foarte important, care poate sa aiba un cuvant de spus in nivelul eficientei energetice. O cladire veche tinde sa aiba un grad de uzura mai mare, asadar, costurile energetice in ceea ce o priveste pot fi mai mari.
•Materialele peretilor exteriori. Modul in care este construita locuinta pe care vrei sa o instrainezi este si el foarte important. Materialele, grosimea si modul de punere in opera pot influenta consumul de energie.
•Marimea suprafetelor vitrate si tamplaria. Suprafetele vitrate prezinta cele mai mari pierderi de energie dintr-o casa. O tamplarie din termopan reuseste sa eficientizeze, insa, foarte bine acest lucru si sa creasca nota oferita imobilului.
Evident, exita si alte elemente cel putin la fel de importante, cum ar fi pozitionarea cladirii fata de soare sau vechimea elementelor de incalzire. Ceea ce ai de facut pentru a castiga o nota cat mai buna, este imbunatatirea fiecarui aspect care ar putea influenta consumul energetic.
Pentru a fi sigur pe fiecare actiune pe care o faci si pentru a elimina orice risc, cel mai bine este sa apelezi si la un audit energetic. Un astfel de serviciu iti poate oferi o multime de informatii utile si recomandari legate de modul in care poti sa transformi cladirea pe care vrei sa o vinzi intr-una eficienta.

Cum obtii un certificat energetic?

Odata ce ai garantia ca locuinta pe care vrei sa o vinzi este cat se poate de eficienta, obtinerea unui certificat energetic se face relativ usor.
Un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa cauti un auditor energetic atestat de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Este recomandat sa optezi pentru un auditor cu gradul I, care poate sa iti ofere atat certificarea energetica, cat si alte servicii, cum ar fi un audit energetic sau termografie in constructii (cum este cazul companiei Enermed Impex SRL Bucuresti).
Odata ce ai gasit auditorul, autorizarea decurge foarte simplu:
•Faci rost de toate actele pe care le solicita acesta;
•Primesti vizita auditorului, care timp de 10-15 minute verifica starea locuintei si poate sa ia o decizie in ceea ce priveste nota acordata;
•Astepti certificarea. De regula, perioada pana la obtinerea documentului solicitat este de pana in 24 de ore.
Costul pentru obtinerea unui certificat energetic este unul mic, ce nu depaseste, in majoritatea cazurilor, 200 de lei iar efortul beneficiarului este unul redus.
Este bine de stiut faptul ca un certificat energetic are termen de valabilitate 10 ani, insa in cazul unor modificari majore in structura cladirii, cum ar fi anveloparea, certificatul ar trebui sa fie reinnoit (acest lucru va avantajeaza, puteti sa obtineti o clasa energetica mai buna prin lucrari de imbunatatire a imobiului).

Sus