Erdbewegung-Osteuropa

Cum se actualizeaza planul tarifar pentru sistemele de management al deseurilor

Pentru a implementa în continuare cele 32 de proiecte pentru sistemele de management integrat al deșeurilor, Ministerul Fondurilor Europene a transmis o circulară privind aspectele financiare aferente operării proiectelor SMID la nivel județean.

Circulara cuprinde două documente suport și Metodologia de actualizare a planului tarifar pentru beneficiarii casnici și non-casnici și machetele care pot fi utilizate pentru actualizarea planului tarifar.

Conform acesteia, actualizarea planului tarifar se face doar în anul 2020, considerându-se că valorile actualizate sunt maxime și nu mai sunt necesare actualizări în anii următori, ca urmare a evoluției indicatorilor de performanță din documentația de atribuire.

Ulterior, planul tarifar poate fi actualizat doar în situația în care survin schimbări majore ale parametrilor de calcul sau la recomandarea Autorității de Management.

Actulizarea va fi realizată atât pentru proiectele SMID care sunt în operare, cât și cele care nu sunt în operare.

Pentru acestea din urmă, la atribuirea contractelor de delegare este necesară actualizarea tarifelor maxime pentru activități de colectare și tratare a deșeurilor, calculate în cadrul Studiului de fezabilitate.

Actualizarea se va realiza pe baza prețurilor unitare ale anului curent (carburant, energie, salarii etc.) și în conformitate cu modificările legislative.

 

Descărcați aici Metodologia și documentele suport (link valabil pana la 11 iunie 2020)

Download link  https://we.tl/t-CV7wPVFRnq

 

 

 

Citiți și:

Terenuri de peste 5 ha, comasate pentru functiuni industriale

Proiect pentru nou supermarket in Bucuresti

Ansambluri cu aproape 30 de case, in pregatire in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »