Oferte locuri de munca top

Cum se aplica rata forfetara pentru proiectele de apa si apa uzata

Mai multe clarificări au fost aduse printr-o nouă instrucțiune asupra modului de aplicare a ratei forfetare în cadrul proiectelor de apă și apă uzată. Este vorba despre proiectele finanțate din Programul Operațional de Infrastructură Mare.

Astfel, beneficiarii proiectelor finanțate din POIM, Axa prioritară 3, Obiectivul specific 3.2 vor realiza Analiza Cost Beneficiu cu respectarea metodologiei aprobată prin HG 677/2017 cu modificările și completările ulterioare, astfel încât să demonstreze sustenabilitatea financiară a proiectului și nevoia de co-finanțare a acestuia, scopul acestei analize urmând să rămână neschimbat.

Finanțarea acestor proiecte se va realiza prin aplicarea unitară a unei rate forfetare de 6% cu condiția ca acestea să nu se afle în evaluare la Comisia Europeană sau să fi fost aprobate de aceasta. Această rată se aplică la valoarea cheltuielilor eligibile, pentru toate proiectele, indiferent de valoarea deficitului de finanțare (funding gap) care ar putea rezulta din analiza cost-beneficiu, respectându-se condițiile de sustenabilitate.

Aplicarea ratei forfetare se va reflecta atât în tabelele financiare din care reies ratele de co-finanțare (de exemplu tabelele din secțiunile C.3. și E.1.2. din cadrul Cererii de finanțare), cât și în Contractul de finanțare.

Beneficiarii proiectelor pentru care se solicită finanțare în cadrul POIM se vor asigura că Cererea de finanțare respectă formatul din Anexa la Regulamentul 303/2013.

 

 

 

Citiți și:

Teren de 2,5 ha, in pregatire pentru un ansamblu mixt

Un nou parc industrial, pe 14 hectare

A fost autorizat un bloc cu 13 niveluri, al unui mare dezvoltator local

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus