Oferte locuri de munca top

Cum se va schimba regimul constructiilor pe Litoral

Legea turismului prinde contur în urma consultării publice demarate în vara anului trecut. Inițiatorii proiectului consideră că proiectul a devenit necesar întrucât actul normativ privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, în vigoare de 20 de ani, modificat succesiv de 13 ori, nu mai asigură nevoile acestui domeniu.

Conform proiectului de lege, în scopul conservării calităților zonelor situate în aproprierea ţărmului Marii Negre si a apelor naturale, autorizarea executării şi executarea de construcţii definitive sau provizorii pe plajele turistice va fi interzisă.

De asemenea, se stabilește că executarea fără autorizaţie a construcţiilor definitive pe plajele turistice va constitui infracţiune şi se va putea pedepsi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Astfel, construcţiile şi dotările admise pentru amplasament pe plaja turistică sunt următoarele:

* module de grupuri sanitare, numai în cazurile în care acestea nu se pot amplasa în zona limitrofă;

* dotări pentru agrement specific plajei;

* posturi de prim ajutor şi de salvare;

* construcţii şi amenajări cu caracter provizoriu, demontabile;

* instalaţii de captare a energiei solare în zona bateriilor de duşuri.

Mai mult, în perioada 1 mai – 30 septembrie a fiecărui an, în staţiunile turistice de pe litoralul Marii Negre va fi interzisă executarea lucrărilor de construcţie, pregătire, reparare, reabilitare a clădirilor. Același lucru este valabil și pentru lucrările de reparare a străzilor, trotuarelor şi dotărilor tehnico-edilitare subterane şi aeriene.

O excepție la această reglementare o reprezintă lucrările executate în cadrul unor programe şi proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile, lucrările aflate în derulare, lucrările sezoniere, precum și lucrările de intervenţie în primă urgenţă şi lucrările care nu aduc atingere activităţii turistice.

Proiectul Legii turismului reglementează prerogativele autorităţii publice centrale responsabile în domeniul turismului şi clarifică responsabilităţilor autorităţilor administraţiei publice locale în ceea ce privește turismul. Toate acestea ca urmare a transferului de competențe în domeniul turismului de la nivel central la nivel local.

De asemenea, se au în vedere reglementări speciale privind documentaţiile de urbanism, amenajarea teritoriului din stațiunile turistice, zona de coastă a Mării Negre și plajele turistice.

Descarcati aici proiectul Legii Turismului

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

S-a dat startul unui proiect cu peste 250 de apartamente

Construirea a trei blocuri in nordul Capitalei va demara in primavara

Proiect rezidential cu autorizatie de construire, scos la vanzare

Un amplu proiect rezidential, in pregatire pentru extindere

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

 

Sus