Oferte locuri de munca top

Cum va fi definit conflictul de interese in investitiile publice

Conflictul de interese va fi redefinit printr-o Ordonanță de Urgență, după cum reiese dintr-un proiect intrat în dezbatere publică. În acest proiect un capitol distinct îl constituie redefinirea instituţiei conflictului de interese, dar şi clarificarea unor aspecte ce ţin de stabilirea competenţei de constatare a conflictului de interese.

Astfel, pornind de la obligaţiile de protecţie a intereselor financiare ale Uniunii Europene, inițiatorii proiectului spun că a fost regândită instituţia conflictului de interese avându-se în considerare mai multe aspecte:

–  în primul rând, această abatere trebuie analizată strict sub natură administrativă, astfel evaluarea conflictului se face exclusiv sub aspectul eligibilităţii cheltuielilor în relaţia cu Comisia Europeană;

– totodată, s-a luat în considerare posibilitatea reală de a stabili clar situaţiile pentru care AM-urile/OI-urile au competenţa de pronunţare în acest sens, prin trimitere doar la acele cazuri în care aprecierea are la bază argumente strict obiective, de natură a putea fi probate prin înscrisuri/şi documente (clarificarea noțiunii de legătură, în sensul deținerii directe/indirecte prin soț, soție, rude și afini până la gradul al II-lea de părți sociale, acțiuni, etc).

* toate celelalte prezumţii de natură exclusiv subiectivă, care au în vedere pronunţarea având la bază argumente de natură emoţională, rămân în sarcina autorităţilor care pot utiliza şi alte mijloace de probă corelative.

Proiectul vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, cu modificările și completările ulterioare. Acesta este în dezbatere publică până pe 17 decembrie. Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la adresele de e-mail mihai.ioan@fonduri-ue.ro și daniela.rusu@fonduri-ue.ro.

 

Descarcati aici proiectul Ordonantei de Urgenta

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Vor demara lucrarile la un ansamblu pe 2,5 ha langa Bucuresti

Documentatia unui contract de 100 mil lei, modificata

Unitati medicale, modernizate cu peste 35 mil lei

Blocuri noi, propuse spre construire pentru anul urmator

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

Descarcati ai i proiectul Ordonantei de Urgenta

Sus
Translate »