Oferte locuri de munca top

Cum va fi modificat programul Prima Casa

Programul Prima Casă urmează să fie modificat, schimbările vizând introducerea unui prag de venit pentru beneficiari. În același timp, se propune acordarea de subvenții de dobândă constând în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului, pentru familiile cu un singur copil, cât și pentru familiile cu doi sau mai mulți copii. Aceasta conform unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Finanțelor Publice.

„Am finalizat Programul O familie, o casă, în urma consultărilor intense și constructive cu reprezentanții Băncii Naționale a României. Inițiativa guvernului are în primul rând un caracter social, deoarece ne dorim să venim în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Totodată, ne-am gândit să ajutăm familiile tinere să își cumpere o locuință decentă. În egală măsură, susținem sectorul construcțiilor şi nu numai în condițiile în care programul va avea efecte benefice în toată economia, va asigura menținerea sau înființarea de noi locuri de muncă și va ajuta la dezvoltarea afacerilor”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Sunt propuse următoarele modificări pentru Programul Prima Casă:

* Modificarea titulaturii Programului „Prima casă” în programul „O familie, o casă”.

* Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului:

– la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soțul sau soția, după caz, nu pot depăși valoarea de 4.500 lei;

– pentru familiile cu unul sau mai mulți copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăși valoarea de 7.000 lei.

– Mandatarea pe lângă Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și a Fondului Român de Contragarantare în vederea emiterii de garanții în numele şi în contul statului, în favoarea băncilor care acordă credite persoanelor fizice pentru achiziția unei locuințe în cadrul Programului.

– Menținerea avansului minim de 5 % din prețul de achiziție al locuinței. Prețul de achiziție a locuinței este de maximum 70.000 euro echivalent lei la cursul BNR valabil la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, iar valoarea finanțării garantate este de maximum 66.500 euro echivalent lei.

* Acordarea următoarelor subvenții de dobândă:

– reducerea cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil.

– reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii.

-refinanțarea creditelor obținute în cadrul Programului, prin alte instrumente de finanțare, cu excepția altor credite acordate în cadrul Programului.

 

 

 

Citiți și:

Mare ansamblu mixt, in pregatire in provincie

O mare hala de productie, in curs de autorizare

Un aparthotel cu 8 niveluri va fi construit in centrul unui oras

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »