Oferte locuri de munca top

Cum va lovi Covid-19 piata imobiliara

Măsurile de izolare care limitează sever libera circulație a oamenilor și stabilesc reguli stricte pentru interacțiunile sociale (cum ar fi măsurile de distanțare socială) afectează puternic piața imobiliară.

Președintele Build Europe, asociație pan-europeană care reprezintă profesioniștii din sectorul construcțiilor de locuințe din Europa, Marc Pigeon, a declarat: “În ceea ce privește sectorul locativ, credem că vânzările de locuințe vor fi extrem de reduse, timp în care cererea pentru locuințe suplimentare rămâne in mod obiectiv ridicată, mai cu seama în zonele urbane”.

În contextul crizei sanitare, membrii Build Europe cred că va încetini construcția de noi locuințe sau chiar se va opri temporar în anumite locuri.

Vânzările de locuințe vor scădea, de asemenea, din cauza scăderii cererii consumatorilor și a incertitudinii economice.

Mai mult, vor fi probleme legate de emiterea autorizațiilor de construire de către autoritățile publice, de furnizarea de materiale de construcție, în special transfrontaliere, precum și de condițiile de muncă ale lucrătorilor (detașați).

Prin urmare, există un risc ridicat ca această epidemie să provoace o recesiune economică care să conducă la o scădere a ofertei de locuințe.

Potrivit lui Filiep Loosveldt, directorul general al Build Europe, este posibil ca toți acești factori să agraveze actuala criză de accesibilitate a locuințelor din Europa.

El adaugă: “Dezvoltatorii imobiliari și constructorii de locuințe sunt la baza unui întreg lanț al proceselor economice, cum ar fi tranzacții funciare, servicii de proiectare arhitecturală, inginerie, demolări / construcții, comercializare și întreținere de bunuri imobile, locuințe, în special. Pentru a preveni o recesiune economică, este de asemenea de o importanță extremă ca autoritățile publice să faciliteze și să stimuleze acordarea autorizațiilor de construire peste tot Europa în zilele și săptămânile următoare.”

Asociația îndeamnă instituțiile europene și autoritățile naționale să meargă mai departe în măsuri pentru a ajuta cetățenii și întreprinderile, luând în considerare cele mai bune practici deja implementate în întreaga Uniune Europeană, cum ar fi:

* Asigurarea fluxului de numerar și a lichidității pentru companii, cumpărători de locuinte și chiriași;

* Garantarea acoperirii costurilor pentru șomaj temporar;

* Amânarea și economisirea parțială a plăților de TVA, securitate socială și impozit pe profit;

* Sprijinirea schemelor de „ajutor pentru a cumpăra” în toată Europa;

* Stimularea fondurilor de investiții pentru a cumpăra blocuri de apartamente pe piața privată in scopul de a oferi opțiuni de închiriere accesibile persoanelor fizice;

* Asigurarea ca toate unitățile administrative să ofere un serviciu constant, fără perioade inutile de oprire. În mod special, emiterea autorizatiilor de construire este crucială pentru păstrarea lichidității pe piață și asigurarea salariilor angajaților.

 

 

Citiți și:

Proiect de construire a unei hale de productie, cu peste 5.800 mp scd

Peste 15 mil euro pentru construirea unui centru medical

Peste 20 mil euro, pentru două proiecte sportive

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

5 Comentarii

  1. Alma Eugenia said:

    Adevărat scrieți că deja este o criză imobiliară, dar asta vine din imposibilitatea dezvoltatorilor sau vânzătorilor, agențiilor imobiliare de a accede la actele de vânzare cumpărare date de către primăriile tuturor orașelor sau comunelor care s au închis pt public din secunda unu în care s a decretat starea de Urgenta!!! Oamenii au bani încă și ar dori să cumpere terenuri, să și construiască case, eventual blocuri, dar Statul Roman în cazul de față, le a îngrădit dreptul de a scoate actele necesare dezvoltării și vinderii proprietăților de toate felurile. Agențiile imobiliare sunt pe butuci… Pentru ele există vreun ajutor de la guvern ca să poată supraviețui acestor restricții???

    • Faiantaru' said:

      Ajutor de la guvern pentru hoții din imobiliare?! La cat au furat au lichiditate pentru șapte crize! Din partea mea n-au decât să crape! Sa se apuce de o muncă cinstită, de exemplu să construiască imobile.

  2. Viorica said:

    In acest context poate ca legiuitorul va clarifica/decide ca nu se mai poate construi in “regie proprie”.

    • Faiantaru' said:

      E dreptul omului să construiască în regie proprie! De când trebuie sa fie o obligație că, pentru a avea o casa, trebuie să plătesc și pe hotul de proiectant, când nu am nevoie de el, și pe hoții de la cadastru, și pe cei de la primărie și, mai ales, pe cei din imobiliare! Am construit singur, cu doi frați, o căsuță de 40 mp pătrați cu 7000 euro, din care doar 1000 o echipa pentru acoperiș, restul fiind prețul materialelor. Am făcut singuri fundația, zidirea, instalațiile de apă și electrice, faianță, parchet, încălzirea, tencuieli și zugrăveli! O căsuță asemănătoare luată prin agenție ar fi fost de 10 ori prețul! Crăpați, ba!

  3. George said:

    Alma și Viorica,se vede ca aveți interese personale și ați vrea sa se întâmple ceea ce ați scris dar din păcate pt voi,e momentul sa mai mâncați din ce ați adunat pana acum.
    Piata imobiliara va scădea,poate nu așa ca in 2009 dar va scădea substanțial.

Sus