Oferte locuri de munca top

Cum vom solicita in fiecare an viza autorizatiei de mediu

Termenul de valabilitate a autorizației de mediu a fost redus printr-o Ordonanță de Urgență emisă în vara acestui an. Dacă autorizația de mediu era valabilă 5 ani, iar autorizația integrată de mediu 10 ani., de anul viitor firmele care desfășoară activități pentru care sunt necesare astfel de autorizații trebuie să aplice în fiecare an pentru viză. Autorizațiile de mediu își păstrează valabilitatea pe perioada în care beneficiarii lor obțin viza anuală.

Aplicarea vizei anuale a autorizației de mediu se va face după o procedură ce urmează să fie aprobată prin ordin de ministru (proiect atașat).

Astfel, viza se va solicita și se va aplica începând cu anul următor emiterii autorizației de mediu sau autorizației integrate de mediu sau înaintea împlinirii unui an de la obținerea vizei anuale anterioare.

Viza anuală pentru autorizațiile de mediu și autorizațiile integrate de mediu se va aplica de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) sau va fi delegată de către aceasta către Agențiile pentru Protectia Mediului (APM).

Pentru activitățile care intră în sfera de competență a Ministerului Mediului și Administrației Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, viza anuală se aplică sau se respinge de către respectivele instituții.

Pentru obținerea vizei anuale, cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea unui an de la emiterea autorizaţiei de mediu sau a autorizatiei integrate de mediu, sau înainte cu minimum 60 de zile înaintea împlinirii unui an de la obținerea vizei anuale anterioare, titularul activităţii este obligat să solicite aplicarea vizei anuale la autoritatea competentă pentru protecția mediului emitentă a autorizației de mediu sau autorizației integrate de mediu.

În termen de 10 zile de la înregistrarea solicitării la autoritatea emitentă a actului de reglementare, autoritatea publică competentă pentru protecţia mediului ar urma să verifice documentația depusă şi să stabilească data verificării amplasamentului.

Decizia privind viza anuală va trebui să fie afișată la loc vizibil de catre titularul autorizației de mediu sau autorizației integrate de mediu.

Autorizaţiile de mediu și autorizațiile integrate de mediu pentru care nu se obține viza anuală îşi încetează efectele juridice.

Descărcați aici proiectul actului normativ privind procedura de aplicare a vizei anuale

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus
Translate »