Oferte locuri de munca top

Deputații analizează autorizarea intervențiilor asupra monumentelor istorice

Reglementarea distinctă pentru autorizarea intervențiilor asupra monumentelor istorice de cea a zonelor de protecție a monumentelor istorice nu se justifică, spune și Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Parlament, astfel că proiectul de Lege figurează pe ordinea de zi din 20-21 februarie, în Camera Deputaților, cu propunere de respingere.

Proiectul de Lege a fost inițiat de 29 de senatori și 2 deputați din grupul parlamentar PSD, respectiv de 2 senatori din grupul parlamentar PNL. După ce a fost adoptată de Senat, pe 2 septembrie 2015, actul normativ a fost amendat, în două rânduri, de Executiv și de două comisii. Este de precizat că cele două avize negative primite din partea Guvernului, au venit sub două componențe diferite: Guvernul Sorin Câmpeanu (interimar, după Ponta IV) și Guvernul Cioloș.

În prezent, actul normativ așteaptă decizia deputaților, al căror vot va fi decisiv pentru adoptarea sau respingerea acestuia.

„Cu ocazia dezbaterilor s-a hotărât menținerea soluției din raportul comun inițial, respectiv de respingere a inițiativei legislative. Membrii celor două Comsii sesizate în fond au constatat că nu se justifică reglementarea distinctă (…) în contextul în care acestea au același regim juridic (zonele respective fiind instituite tocmai pentru protecția monumentelor respective) dar, prin soluția legislativă preconizată, se ajunge la dezincriminarea unor fapte penale de nerespectare a Legii nr. 50/1991”, este punctul de vedere al comisiilor sesizate în fond, Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și cea juridică, de disciplină și imunități.

Totodată, proiectul de Lege ce va fi dezbătut de deputați, reglementează lucrările pentru care primarul general al Municipiului București poate emite autorizații de construire:

* investiții ce se realizează pe terenuri care depășesc limita administrativ teritorială a unui sector și cele care se realizează în extravilan;

* lucrări de construcții pentru monumentele istorice și pentru construcțiile amplasate în zone construite protejate sau în zone de protecție a monumentelor istorice;

* lucrări de modernizări, reabilitări, extinderi de rețele edilitare municipale, de transport urban subteran sau de suprafață, de transport și de distribuție, pentru apă sau canal, gaze, electrice, termoficare, comunicații – inclusiv fibră optică, executate pe domeniul public sau privat al Capitalei, precum și lucrări de modernizări sau reabilitări străzi;

* investiții din fonduri guvernamentale sau europene.

Descarca si citeste proiectul de Lege

 

 

 

 

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus