Oferte locuri de munca top

Deputatii proroga termenul pentru autorizatia la incendiu

UPDATAT

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 23 mai, proiectul prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, se prorogă până la data de 30 septembrie 2017.

De asemenea, a fost adoptat și amendamentul  prin care beneficiarii care au depus, până la data de 30 septembrie 2017, documentația pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau au proiecte în avizare pentru finanțare, sunt exceptați de la aplicarea amenzilor, dacă termenul de conformare nu depășește 31 decembrie 2017.

„Modificările propuse vin în sprijinul celor care doresc să intre în legalitate, să respecte prevederile legate de securitatea la incendiu dar, din diferite motive, au depus documentația cu întârziere. S-a ținut cont și de supraaglomerarea inspectoratelor pentru situații de urgență, unde au ajuns foarte multe documente, iar personalul abilitat cu verificarea lor este prea puțin, comparativ cu nevoile”, spun membrii Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, organismul din Camera Deputaților care este responsabil cu elaborarea raportului privind acest proiect de Lege.

Obligația legală a avut un impact pozitiv, în primul semestru al anului 2016 înregistrându-se o creștere cu 44% a numărului de solicitări de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și o creștere cu 75% a numărului autorizațiilor emise, față de perioada similară a anului trecut. Situația prezentată, deși este gestionată din perspectiva inspectoratelor pentru situații de urgență județene, generează o serie de probleme, de eficiență a procedurilor (de exemplu, în dorința de încadrare în termenul legal, anumite documentații sunt întocmite în grabă, ceea ce conduce la situații de neconformitate a solicitărilor, astfel că nesoluționarea unor cereri afectează pe beneficiarii care vin din urmă, cu noi dosare), explica Guvernul Cioloș, inițiatorul Ordonanței, anul trecut.

Pentru obținerea autorizației de securitate de incendiu, construcțiile trebuie să fie proiectate și executate astfel încât:
* stabilitatea elementelor portante ale construcției să poată fi asumată pe o perioadă determinată;
* apariția și propagarea focului și a fumului în interiorul construcției să fie limitate;
* extinderea focului către construcțiile învecinate să fie limitată;
* ocupanții să poată părăsi construcția sau să poată fi salvați prin alte mijloace;
* siguranța echipelor de intervenție să fie luată în considerare.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus