Oferte locuri de munca top

Desemnat castigator al licitatiei pe baza de documente falsificate

Proiectul privind extinderea şi reabilitarea unei clădiri, în care a fost implicat şi Ministerul Dezvoltării Regionale, ar fi fost subiectul mai multor infracţiuni.

Mai precis, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi o asociere formată din Primăria Fitioneşti, judetul Vrancea şi o fundaţie a fost încheiat în urmă cu șase ani un contract de finanţare nerambursabilă. Înţelegerea avea ca obiect extinderea şi reabilitarea unei clădiri existente, astfel încât să fie înfiinţat un Centru de asistenţă şi suport pentru persoane vârstnice.

În acest context, în cursul anului 2012, prin licitaţia de atribuire a patru contracte de achiziţie publică, societatea administrată de inculpatul Stănică Vlaicu ar fi fost desemnată câştigătoare, pe baza unei documentaţii falsificate.

Potrivit procurorilor DNA, aceasta ar obţinut, pe nedrept, suma totală de 107.288 lei (cu TVA) – aferentă contractelor respective. În plus, mai târziu, Primăria Fitioneşti a decontat această sumă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitatea sa de beneficiară a contractului de finanţare.

Totodată, în perioada 28 februarie 2013 – 15 mai 2013, inculpatul Iordache Cazacu, în calitate de primar al comunei Fitoneşti, beneficiind de ajutor celorlalţi doi inculpaţi, cu rea-credinţă, a semnat şi înaintat aceluiaşi Minister două cereri de rambursare cărora le-a ataşat mai multe documente justificative falsificate, precum note de intrare recepţie, facturi fiscale, procese-verbale de recepţie etc.

Procurorii DNA consideră că, prin aceste demersuri, au fost obţinute, pe nedrept, fonduri nerambursabile de 45.068 lei (cu TVA), reprezentând contravaloarea unor bunuri care nu au fost livrate niciodată comunei Fitioneşti.

Procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
* Iordache Cazacu, la data faptelor şi în prezent primar al comunei Fitioneşti, jud. Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată;
* Stănică Vlaicu, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în modalitatea participaţiei improprii, de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de complicitate la fals intelectual, în formă continuată;
* Nicuţa Dună, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Fitioneşti, judeţul Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, şi de fals intelectual, în formă continuată.

Până la încheierea rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea.

Magistraţii DNA menţionează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constru

Sus
Translate »