Oferte locuri de munca top

Digitalizarea patrimoniului Capitalei, in planul edililor

Proiectul de digitalizare a patrimoniului va fi supus săptămâna aceasta aprobării Consiliului General al Municipiului București.

Prima fază a acestui proiect presupune realizarea ”Circuitului monumentelor cu coduri QR” . Această primă fază va fi realizată sub formă de proiect-pilot, cu ajutorul Administrației Monumentelor.

Proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un cod QR unic în dreptul fiecărui monument aflat în proprietatea Municipiului București și în administrarea Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public.

Prin scanarea codului, cu oricare dispozitiv mobil cu conexiune la internet, se va accesa baza de date online pe site-ul public, ce va oferi următoarele informații:

* Descrierea detaliată a monumentului, autorilor și istoricului;

* Localizarea exactă pe hartă;

* Posibilitatea traducerii site-ului în toate limbile de largă circulație internațională;

* Alte functionalități, precum trimiterea unor sesizări cu privire la starea monumentului.

Durata estimată pentru implementare este de 4 luni, după obținerea tuturor avizelor necesare.

Accesul la baza de bate a codurilor QR și localizarea monumentelor pe hartă vor fi puse la dispoziție în mod deschis și gratuit pe site pentru a se putea alcătui și promova proiecte turistice, economice, culturale și educationale de către cei interesați.

După Siblu și Alba lulia a venit rândul Bucureștiului să includă în promovarea monumentelor istorice de arhitectură de for public aplicarea plăcuțelor cu standardul de codare tip QR.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus