ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Diminuari importante in constructiile rezidentiale

Volumul lucrărilor de construcții s-au menținut anul acesta aproape la nivelul celui de anul trecut, în perioada similară. Acesta a variat cu +0,6%, în primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată că pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi cu 2,6%, şi la lucrările de reparaţii capitale cu 0,3%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti de 11,6% şi la clădirile nerezidenţiale de 7,8%.

 

Aprilie 2018 comparativ cu aprilie 2017

În luna aprilie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la construcţiile noi cu 8,0%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la lucrările de reparaţii capitale cu 16,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 22,1%.

Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 7,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 6,8%.

 

Aprilie 2018 comparativ cu martie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Scăderea a fost generată de diminuarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 15,8% şi de lucrările de reparaţii capitale cu 2,4%.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 10,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 7,8%.

Construcţiile inginereşti au crescut cu 5,0%.

 

Citiți și:

Viitoare statie de metrou supraterana, in Capitala

Ansamblu de locuinte, birouri si comert, in pregatire in Capitala

Un colegiu din Bucuresti va fi extins cu fonduri europene

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus
Translate »