Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Diriginte de santier, trimis in judecata

Valoarea contractelor, din dosarul în care procurorii DNA au trimis în judecată un diriginte de șantier, depășește 18 milioane de lei. Contractele presupun lucrări de reabilitare termică a 26 de blocuri de locuințe din Târgu Mureș.
Pentru atribuirea contractelor de lucrări, primăria municipiului Târgu Mureș a lansat o procedură de cerere de oferte prin publicarea invitației de participare. În urma evaluării ofertelor a fost declarată câștigătoare oferta depusă de AF Consulting SRL, inculpată și ea în același dosar.
Activitatea de dirigenție de șantier a fost contractată în baza unui contract de prestări servicii încheiat între primăria municipiului Târgu Mureș și PFA Agoston Gyozo.
În acest context, în cursul anului 2015, AF Consulting SRL a depus la primăria municipiul Tîrgu Mureș mai multe documente (facturi, situații de lucrări etc.) în care s-a atestat, contrar adevărului, că lucrările la care făceau referire ar fi fost realizate în totalitate.

O parte din aceste documente au fost semnate de către inculpatul Agoston Gyozo, în calitate de diriginte de șantier.
Ulterior, fără vinovăție, funcționari din cadrul primăriei municipiului Tîrgu Mureș au transmis aceste documente mai departe Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, afirmă procurorii DNA.
Prin aceste demersuri, AF Consulting SRL a obținut un folos patrimonial injust, respectiv contravaloarea lucrărilor nerealizate, în sumă totală de 140.312 lei, TVA inclus, sumă cu care primăria municipiului Târgu Mureș a comunicat că se constituie parte civilă.
Procurorii DNA au dispus sechestrarea și poprirea sumelor de bani deținute și a celor viitoare, din conturile și subconturile în lei și valută, ale inculpatei AF Consulting SRL.
De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Agoston Gyozo.
Procurorii DNA – Serviciul teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
* AF Consulting SRL, pentru săvârșirea infracțiunilor de: înșelăciune în formă continuată și participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;
* Agoston Gyozo, diriginte de șantier, pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la înșelăciune în formă continuată și participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Citiți și:

Cine construieste doua statii de sortare si de tratare a deseurilor

Viitoare hala pentru asamblarea echipamentelor din industria alimentara

Cine are sanse sa faca proiectare de peste 2,5 mil euro

Spatii de birouri si hale de productie pe 22 mii mp, in provincie

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »