Oferte locuri de munca top

Diriginte de santier, trimis in judecata

Un diriginte de șantier care a certificat executarea unor lucrări ce nu fuseseră în realitate executate a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj

Dirigintele de șantier era, la data comiterii faptelor, membru al Comisiei pentru asigurarea managementului subprogramului „Extindere și Reamenajare Parc Zoologic și de Agrement Turda, județul Cluj”.

Potrivit procurorilor în perioada 2010 – 2012, în contextul asigurării managementului subprogramului ”Extindere și reamenajare parc zoologic și de agrement Turda”, inculpatul, în calitățile menționate mai sus, ar fi procedat la certificarea executării unor lucrări care nu fuseseră în realitate executate, prin vizarea unor documente (situații de plăți, înscrisuri intitulate „Realizare lucrări contractate” etc.) emise de două societăți comerciale, în calitate de executant al lucrărilor.
Ulterior, în baza documentelor respective, persoane din cadrul primăriei municipiului Turda ar fi completat, fără vinovăție, la rândul lor alte înscrisuri care au permis decontarea cheltuielilor pretins executate.
Acționând în această manieră a fost produs patrimoniului primăriei municipiului Turda un prejudiciu în sumă de 1.711.236 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru firmele respective.
Primăria municipiului Turda a formulat pretenții civile în cuantum de 2.257.881 lei.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului.
Dirigintele de șantier a fost inclupat pentru comiterea infracțiunilor de:
– participație improprie în modalitatea instigării la săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul,
– participație improprie în modalitatea instigării la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată,
– participație improprie în modalitatea instigării la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual,
– participație improprie în modalitatea instigării la săvârșirea infracțiunii de uz de fals.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunerea de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

 

Citiți și:

Proiect cu sase blocuri, autorizat

Viitor terminal de cereale, cu peste 4 mii mp sc

Noua unitate de retail, de peste 2 mii mp

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus