Oferte locuri de munca top

Documentatii geotehnice ale constructiilor: revizuiri normativ

Vor fi aduse la zi cele mai importante prevederi privind documentațiile geotehnice pentru construcții, după alte două modificări ce au mai fost efectuate față de prima versiune din anul 2002.

Modificările au fost realizate de Universitatea Tehnică de Construcții București.

(fișier atașat).

Acesta este cel mai important normativ din domeniul Ingineriei Geotehnice, ca sub-domeniu al Ingineriei Civile.

Practica inginerească din ultimii 20 de ani a demonstrat că versiunile anterioare ale normativului nu au avut cerințe clare, ci recomandări sau chiar recomandări cu titlu de exemplificare, care au fost tratate ca atare și au furnizat pe piață documentații geotehnice, uneori insuficient de detaliate.

Prin această revizie s-a urmărit introducerea în special a unor elemente și informații extrem de utile în uniformizarea rezultatelor investigațiilor geotehnice și clarificarea aspectelor legate de proiectarea și monitorizarea geotehnică.

Peste 20 mil euro pentru reabilitarea unui drum judetean

Astfel, s-au introdus anexe noi, care oferă foarte multe detalii și clarificări pentru etapele de investigare, proiectare, monitorizare sau expertizare.

Revizia actuală are structura edițiilor anterioare, făcând normativul ușor de asimilat pe piață și este armonizată la reglementările și standardele naționale și europene în vigoare.

Contractele pentru întocmirea documentațiilor geotehnice pentru construcții încheiate până la data intrării în vigoare a noului ordin vor fi finalizate cu respectarea reglementărilor tehnice în vigoare la data semnării acestora.

Normativul, față de prima versiune din 2002, a mai suferit actualizări în 2007 și 2014.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus
Translate »