RESIDEO

Doua proiecte din Oltenia primesc peste 18 mil euro

Două noi contracte de finanțare, cu valoarea cumulată de peste 18 milioane de euro (83,57 milioane lei), au fost semnate în cadrul POR 2014-2020, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia.

Primul contract semnat vizează modernizarea DJ 675C ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasca-Prigoria Zorlesti-Alimpesti, până în DJ 675C . Valoare totală a contractului este de peste 75,82 milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă este de peste 71,79 milioane lei (peste 15,95 milioane euro).

În cadrul acestui proiect vor fi realizate următoarele lucrări:

* modernizarea a 25,58 km  de drum judeţean;

* realizarea a 1110 m de pista de biciclete;

* modernizarea a 2465,0 m trotuare;

* modernizarea a 15 statii de autobuz;

* reabilitarea a 7 poduri;

* montarea a 4000 m parapeți  de siguranţă.

* pentru asigurarea stabilităţii parţii carosabile a drumului judeţean modernizat, vor fi realizate opt tronsoane de zid de sprijin din gabioane, totalizând 480 ml, cu înalţimi variabile de la 1,5 m la 3 m.

Acest contract este implementat în cadrul priorităţii de investiţii  6.1 -Stimularea mobilității regionale prin conectarea infrastructurilor rutiere regionale la infrastructură. Beneficiarul contractului este Consiliul Judeţean Gorj.

Al doilea contract semnat vizează consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare muzeu, ateliere (corp chilii) şi incintă din cadrul Ansamblului Mănăstirea Arnota. Valoarea totală a contractului este de peste 7,90 milioane lei din care finanțarea nerambursabilă este de peste 7,74 milioane lei (peste 1,74 milioane euro).

În cadrul proiectului  se vor realiza următoarele lucrări:

* consolidarea, restaurarea a doua corpuri ce aparțin ansamblului Mânăstirii Arnota şi anume: corpurile chiliilor (ateliere) şi incinta mânăstirii;

* amenajarea/refuncţionalizarea spaţiilor existente aferente monumentului istoric-corp chilii- în vederea desfășurării unor funcțiuni adecvate, compatibile cu statutul de monument istoric si în deplină concordanţă cu viaţa comunitară şi religioasă;

* punerea în valoare (valorificarea şi promovarea durabila) a ansamblului restaurat la standarde europene.

Acest contract este implementat în cadrul priorității de investiții  5.1 Conservarea, protecția, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.

Beneficiarul contractului este Mânăstirea Arnota din județul Vâlcea.

Până la acest moment, la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 au fost semnate un număr de 150 de contracte prin care se solicită aproximativ 180 milioane euro, regiunea SV Oltenia fiind pe primul loc în ţară ca număr de proiecte contractate.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »