Oferte locuri de munca top

Drumul Bistritei intra in evaluare pentru obtinerea finantarii

Proiectul de modernizarea a Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, a depus de Consiliul Județean Cluj în vederea evaluării, prin intermediul sistemului electronic național MySMIS 2014.

În mod concret, proiectul va finanța o serie de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv așterneri de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectoarelor vizate, construirea a aproximativ 16.600 mp de trotuare, amenajarea a 32 de stații de autobuz, edificarea de ziduri de sprijin în zonele cu risc de alunecare, montarea a circa 2.500 m de parapeți metalici, numeroase parcări și treceri de pietoni.

Proiectul Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 172A (km 33+000 – km 39+452), DJ 161G (km 0+000 la km 18+406) și DJ 161 (intersecția DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C (km 0+000 – km 16+933,100)” reprezintă cel de-al treilea de acest gen ce se intenționează a fi implementat în cadrul programului strategic vizând modernizarea infrastructurii rutiere a Traseului Regional Transilvania de Nord.

Aceasta după ce, în intervalul mai-iunie 2017, Consiliul Județean a depus spre finanțare proiectele vizând reabilitarea a altor 62 de km de drumuri județene, respectiv DJ 108K (limita Județ Bihor – Baraj Drăgan) și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) – sectoare incluse în „Drumul Apusenilor” și DJ 109 – Răscruci – Borșa – Așchileu – limită jud. Sălaj – primul sector de drum județean cuprins în Drumul Bistriței.

„Îmbucurător e faptul că înaintăm rapid spre obținerea finanțării europene pentru întregul traseu al Drumului Bistriței din județul Cluj, în lungime de aproximativ 83 de km. ”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În ceea ce privește sursele de finanțare ale acestei noi investiții în valoare totală de peste 130,3 milioane lei, acestea se constituie din asistența financiară nerambursabilă solicitată, în cuantum de 127,3 milioane lei, respectiv din contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj în valoare de peste 3 milioane lei. Cheltuielile neeligibile ale proiectului, finanțate din bugetul Consiliului Județean Cluj, sunt în cuantum de 416.677 lei și reprezintă costul lucrărilor de amenajare a unei treceri la nivel cu calea ferată aflată pe traseul vizat.

Cele trei sectoare de drum județean, în lungime totală de aproximativ 42 de km, traversează un număr de șase comune din estul județului Cluj, respectiv Bonțida, Căianu, Geaca, Jucu, Pălatca și Țaga.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constru

Sus