Oferte locuri de munca top

DX Craiova-Pitesti: exproprieri suplimentare pentru tronsonul 1

Vor fi realizate exproprieri suplimentare pentru tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Lista proprietarilor ce vor fi despăgubiți, precum și amplasamentul suplimentar al obiectivului de investiții vor fi aprobate prin Hotărâre a Guvernului. Imobilele se află pe raza municipiului Craiova și a localităților Gherceşti şi Pielești din județul Dolj.

Pentru tronsonul I au fost emise două decizii de expropriere, în 2019 și 2020, și s-a realizat intabularea coridorului.

În plus față de acestea, s-a identificat necesitatea ocupării unei suprafețe suplimentare de teren cu sau fără investiţii, în suprafață totală de 169.813 mp, aferentă unui număr de 188 imobile, asupra cărora este necesară declanșarea procedurii de expropriere.

Realizarea obiectivului de investiții ”Drum expres Craiova – Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, Tronson 1, afectează o serie de rețele edilitare, după cum urmează: rețele electrice, stație de carburanți și rețele de gaze naturale.

Astfel, pentru continuarea lucrărilor la tronsonul 1, este necesară ocuparea unei suprafețe suplimentare de teren cu sau fără investiţii, în suprafață totală de 169.813 mp, aferentă unui număr de 188 imobile, asupra cărora este necesară declanșarea procedurii de expropriere.

Noile exproprieri vor avea valoarea totală de aproape 170 mii euro, echivalentul a puțin peste 820 mii lei

Suma prevăzută pentru exproprieri, aferentă imobilelor reprezentând terenuri cu sau fără investiții, rezultă din rapoartele de evaluare întocmite în luna februarie 2021, de către evaluatorul autorizat ANEVAR, domnul Grădinaru Nicolae.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Vă reamintim că Drumul Expres Craiova – Pitești a fost proiectat astfel încât obiectivul de investiție să se execute pe teritoriul județelor Dolj, Olt și Argeș. Traseul drumului expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane, după cum urmează:

* Tronsonul 1 km 0+000 – km 17+700, Judeţ Dolj;

* Tronsonul 2  km 17+700 – km 57+550, Judeţ Dolj și Județul Olt;

* Tronsonul 3  km 57+550 – km 89+150, Judeţ Olt;

* Tronsonul 4  km 89+150 – km 121+115, Judeţ Argeş.

 

Descărcați aici Lista imobilelor prevăzute pentru exproprieri

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus
Translate »