Oferte locuri de munca top

Efecte ale suspendarii autorizatiei de construire pentru One Floreasca City

Suspendarea planului de urbanism zonal și a autorizației de construire pentru One Floreasca City de către Tribunalul București are efecte și asupra altor proiecte.

Astfel, Primăria Municipiului București a respins în ședința de ieri toate proiectele imobiliare propuse pe ordinea de zi.

Între acestea se află și extinderea cartierului La Stejari din nordul Bucureștiului al omului de afaceri Ion Țiriac.

Proiectul urma să fie dezvoltat în Pădurea Băneasa, mai exact pe strada Jandarmeriei, la nr. 14 A – B, Sector 1. Acesta viza construirea unui ansamblu rezidențial de lux pe un teren cu suprafața de peste 50 mii mp.

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, susține că terenul din Pădurea Băneasa pe care ar fi urmat să fie construit viitorul ansamblu imobiliar nu este unul construibil.

Nicușor Dan a declarat: ”Prin acest PUZ, companiile deținute de Țiriac ar fi primit dreptul de a construi zeci de mii de metri pătrați în Pădurea Băneasa, pe un spațiu care poate fi amenajat doar ca zonă verde. Mă bucur că astăzi consilierii generali au ținut cont și de argumentele prezentate de mine în ședința de Consiliu General și au respins toate Planurile Urbanistice Zonale aflate pe ordinea de zi, unele dintre ele fiind ilegale, altele neoportune. Investitorii imobiliari doresc să construiască pe spații verzi, pe locuri de joacă, doresc să supraaglomereze orașul, iar Consiliul General trebuie să se împotrivească acestor abuzuri care afectează pe termen lung viața bucureștenilor. Prin PUZ-urile aflate pe ordinea de zi, consilierii generali le-ar fi făcut cadou investitorilor imobiliari zeci de mii de metri pătrați construibili, care înseamnă, la prețul pieței, zeci de milioane de euro”.

Proiect al dezvoltatorului belgian Atenor, respins ieri de consilierii PMB

Un alt proiect respins este cel care ar urma să fie dezvoltat pe Calea Victoriei, la nr. 176, Sector 1, prin firma Victoriei 174 Business Development SRL, București, a dezvoltatorul belgian Atenor. Proiectul propune construirea unei clădiri de birouri cu regimul de înălțime trei Subsoluri + Parter + 3Etaje + 4 – 5Etaje retras.

* Blocuri ”îngrămădite între alte blocuri”

Autoritățile au respins și proiectul rezidențial propus pe bd. Ion Mihalache (fost 1 Mai), la nr 148D. Prin realizarea acestuia ar fi construit un bloc cu regimul de înălțime Subsol + Parter + 3Etaje + 4Dretras.

Despre acest proiect, Roxana Wring, membru in Consiliul General al Municipiului București, a afirmat că este un ”bloc de patru etaje, îngrămădit între alte blocuri și pus fix pe unul din puținele spații verzi și pe unul din puținele locuri de joacă din zonă. Este vorba despre proiectul PUZ Ion Mihalache 148D, un nou exemplu de urbanism derogatoriu, de sfidare a locuitorilor din zonă, care nu au fost consultați, și de crimă cu premeditare la adresa Bucureștiului. Din fericire, proiectul a fost respins la vot în Consiliul General. Însă nu m-ar mira să revină pe ordinea de zi la una dintre ședințele viitoare.”

Tot în ședința de ieri a mai fost respins și proiectul ce vizează construirea unui ansamblu rezidențial pe un teren cu suprafața de 6.682 mp. Proiectul propune construirea unor blocuri cu regimul de înălțime Parter + 9Etaje pe strada Ion Bianu, nr. 47, din Sectorul 1 .

Beneficiarul proiectului este societatea Inter Mecanonord SRL, București. Suprafața construită a viitoarelor clădiri a fost propusă la 3.117 mp, iar suprafața desfășurată propusă a fost propusă la 24.926 mp.

 

 

Citiți și:

O mare retea de retail se va extinde cu inca o unitate

Lucrari majore in defileul unui rau important

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus