Erdbewegung-Osteuropa

Energia electrica, mai ieftina de maine

Prețurile reglementate pentru energia electrică scad în medie cu 1,89% de la 1 iulie, potrivit ANRE care a aprobat preţurile și cantităţile de energie electrică vândute pe bază de contracte reglementate în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020.

De asemenea au fost aprobate și tarifele reglementate de energie electrică aplicate clienților casnici până la finele anului de către furnizorii: CEZ Vânzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie România, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie România, Tinmar Energy.

Aceștia asigură asigură 99.9 % din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienți casnici pentru care se aplică tarife reglementate.

Perioada 1 iulie – 31 decembrie a.c este ultima perioadă de aplicare a tarifelor reglementate pentru clienții casnici și de stabilire a prețurilor pentru energia electrică livrată și a cantităților de energie electrică vândute de producători furnizorilor de ultimă instanță pe bază de contracte reglementate.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial inclusiv pentru categoria clienților casnici care beneficiază în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate.

Fiecare client casnic va trebui să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de către aceștia.

Pentru a veni în sprijinul clienților casnici în perioada următoare ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar liberalizării complete a pieței de energie electrică, începând cu data de 1 ianuarie 2021, prin care se vor stabili inclusiv obligațiile furnizorilor de ultimă instanță și modalitățile de informare a clienților casnici cu privire la liberalizarea pieței de energie electrică (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afișare la punctele de informare etc.).

Pentru a da clientului final posibilitatea de a compara mai multe oferte și de a avea acces la cât mai multe informaţii în vederea adoptării unei decizii informate la momentul încheierii unui contract aferent furnizării energiei electrice în regim concurențial, ANRE a pus la dispoziţie, pe pagina proprie de internet, o aplicație web denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”.

 

 

 

 

Citiți și:

Proiect imobiliar, propus intr-o zona protejata a Capitalei

Proiecte dintr-un parc industrial, in aprobare

Ansamblu industrial langa Bucuresti, pe mai mult de 1 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »