Oferte locuri de munca top

Exceptare de la reducerea cheltuielilor de functionare pentru ANCPI

 Obligaţia de a reduce cu 10% plăţile efectuate în anul 2018 pentru bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării instituţiilor publice, impusă de OUG 90/2017, nu convine multora dintre acestea.

Una dintre instituțiile care susține că este în pericol să blocheze inclusiv activitatea pentru programele finanțate din fonduri europene este Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Activitatea curentă și, implicit, implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, va fi blocată dacă va fi aplicată în continuare măsura de diminuare a plăților pentru bunurile şi serviciile aferente întreţinerii şi funcţionării instituţiei, afirmă inițiatorii proiectului de OUG prin care ANCPI va fi exceptată de la aplicarea măsurii menționate.

În lipsa mijloacelor financiare care să asigure capacitatea de funcționare a Agenției Naționale și instituțiilor subordonate, se vor crea sincope insurmontabile în activitatea de înregistrare sistematică a imobilelor precum și în implementarea proiectelor de infrastructură de transport rutier, infrastructură energetică. Aceasta deoarece, este obligatorie întabularea tuturor imobilelor din zona culoarelor de investiții, în vederea facilitării procesului de expropriere a parcelelor afectate, precum și în implementarea schemelor de plăți în agricultură, care, de asemenea presupun întabularea de urgență a tuturor terenurilor ce fac obiectul subvențiilor APIA.

Un element suplimentar care atestă creșterea masivă a cheltuielilor de funcționare la nivelul instituțiilor subordonate îl constituie faptul că, în anul 2018 s-a impus înființarea a 41 de birouri de relații cu publicul arondate circumscripțiilor judecătorești, unde nu existau până la această dată, mai spun inițiatorii proiectului de OUG.

 

 

Citiți și:

Prima etapa a unui proiect cu 700 apartamente a primit autorizarea

Cine va furniza materiale de constructii de aproape 100 mil lei

Peste 10 mil lei in modernizarea unor strazi

30 mil euro pentru trei proiecte de mobilitate urbana

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus
Translate »