Oferte locuri de munca top

Expertiza tehnica pentru Stadionul Dinamo

Cu toate că modernizarea Stadionului Dinamo intrase în impas, Clubul Sportiv din Ștefan Cel Mare face primele demersuri pentru începerea lucrărilor propriu-zise. Astfel, clubul consultă piața ca să poată stabili valoarea estimată a contractului de expertiză tehnică.

Așadar, clubul intenționează să inițieze procedura de achiziție pentru contractarea unor servicii de expertizare tehnică, în vederea dimensionării corecte a bugetului ce va fi alocat. Prin urmare, solicită opinii, sugestii și recomandări cu privire la propunerea unei valori estimate a contractului de servicii menționat. Data limită a consultării, precum și a transmiterii de propuneri este 8 august 2017.

Arena din Ștefan Cel Mare face parte din cele patru stadioane, care vor fi incluse în organizarea meciurilor de la turneul final EURO 2020. Ba mai mult, proiectul privind reabilitarea stadionului era unul de maxim interes, dat fiindcă, spre deosebire de celelalte trei arene – Ghencea, Arcul de Triumf și Valentin Stănescu din Giulești, acesta chiar ar fi găzduit din primele luni de la livrare meciuri de Liga 1.

De partea cealaltă, CSA Steaua își va reîncepe traseul din eșaloanele inferioare, situația Rapidului este încă una incertă, în timp ce pe stadionul din Kiseleff va juca cel mai probabil selecționata de rugby a României.

Dacă anul trecut Clubul Sportiv anunța închiderea stadionului Dinamo pentru modernizare, la începutul acestui an situația arenei dinamoviste devenise o incertitudine. Un contract de asociere, încheiat în 2002 între Nicolae Badea și Guvernul Năstase, îi oferea practic omului de afaceri drept de folosință asupra stadionului pe perioadă nedeterminată. Acest act a împiedicat predarea documentației către Compania Națională de Investiții, pe motiv că statul nu poate derula o astfel de investiție în interesul unui actor privat. În tabăra cealaltă, Nicolae Badea ar fi acceptat să renunțe la acel contract de asociere, cu condiția ca la finalul lucrărilor să reintre în posesia bunului oferit de Guvernul Năstase.

În  acest context, s-a pus chiar problema de a se renunța la modernizarea stadionului, astfel că statul a căutat o nouă arenă pentru EURO 2020. Mass-media scria, în primăvară, că CNI și-ar fi îndreptat atenția către Stadionul Cotroceni. Ilar sau nu, modernizarea arenei pe care juca fosta echipă de fotbal FC Național s-ar fi alăturat celorlalte proiecte de acest gen, care la finalul lucrărilor nu și-au justificat investiția, dat fiindcă nici pe aceasta nu ar fi jucat vreo echipă de Liga 1. Este drept că stadionul ar fi putut fi închiriat, dar în același timp este de menționat că echipele din proximitatea Capitalei au deja stadion propriu și, cel mai probabil, n-ar fi avut nevoie de arena bancarilor.

Cu toate că EURO 2020 va începe abia peste trei ani, una dintre condițiile impuse de UEFA a fost finalizarea lucrărilor până la jumătatea anului 2019.

În primăvară, Federația Română de Fotbal spunea pentru ARENA Construcțiilor că, dacă lucrările ar începe la începutul anului viitor, acestea ar putea fi finalizate într-un interval de aproximativ 18 luni. Dacă în cele din urmă va fi modernizată, „Groapa” va avea 20.000 de locuri și va putea găzdui semifinale de cupe continentale.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus