Oferte locuri de munca top

Exproprieri de peste 6 mil euro, pentru doua lucrari importante

Pentru două importante lucrări de utilitate publică, și anume pentru Centura București Sud și reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, vor fi realizate expropriere ce depășesc, în total, suma de 6 milioane de euro. Aceasta conform proiectelor de Hotărâri de Guvern.

Exproprieri pentru Autostrada de Centură București, sector Centură Sud

Pentru realizarea lucrărilor la Centura București, sector Centură Sud km 52+770 – km 100+900, va fi aprobată declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată.

Este vorba despe terenurile situate pe teritoriul localităților Glina, Cernica, Popești Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla, din județul Ilfov.

Suma necesară pentru despăgubiri este de 27.157 mii lei, pentru o suprafață totală de 1.773.893 mp. În total, vor fi expropriate 1.231 imobile.

Totodată, este propusă inclusiv aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național.

Exproprieri pentru proiectul de reabilitare a cf. Braşov – Simeria

De asemenea, sunt necesare exproprieri și pentru lucrarea de interes național Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighișoara”, subsecțiunea: 2. Apața – Cața.

Proiectul de act normativ propune aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării.

Astfel, vor fi expropriate 546 imobile proprietate privată: 522 imobile terenuri în suprafaţă totală de 424.349 mp, 13 imobile construcţii în suprafaţă de 2.027 mp şi 11 imobile împrejmuire în lungime de 397 m. Imobilele sunt situate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Homorod, Ormeniş şi Racoş – judeţul Braşov

Valoare despăgubirilor este de 2.361.338 lei.

Vă amintimm că indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 340/2018.

 

Descărcați aici Listele imobilelor propuse pentru expropriere

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu locuinte si spatii comerciale, aprobat in zona centrala a Bucurestiului

Peste 58 mii mp scd intr-o viitoare fabrica

Peste 12 mii mp de noi spatii de depozitare, in portofoliul unui cunoscut dezvoltator

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »