Erdbewegung-Osteuropa

Fara avize nefavorabile de la ANRE pentru noile constructii 

Racordarea noilor construcții la rețelele electrice publice se va putea face mai ușor ca urmare a simplificării procesului de acordare a avizelor de amplasament. Aceasta conform unui proiect de Ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE (document atașat la finalul articolului).

Astfel urmează să fie modificate prevederile referitoare la emiterea avizului de amplasament de către operatorul de reţea solicitantului, persoană fizică sau juridică, titulară a certificatului de urbanism, utilizator sau nu al reţelei electrice, care se află în situaţia de a executa lucrări de construcţii sau lucrări de modificare.

Este vorba despre acele lucrări care sunt permise numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare.

Mai exact, este propusă înlocuirea ”avizului de amplasament nefavorabil” cu ”avizul de amplasament favorabil condiționat” și eliminarea tuturor prevederilor care fac referire la avizul nefavorabil.

De asemenea, vor fi eliminate prevederile referitoare la actualizarea avizului de amplasament, în situația în care operatorul de reţea înlocuieşte avizul de amplasament nefavorabil cu un aviz de amplasament favorabil, ca urmare a încheierii contractului pentru eliberarea amplasamentului şi/sau pentru realizarea condiţiilor de coexistenţă, în condiţiile precizate în contract.

Prevederile proiectului de ordin vor fi aplicate de operatorii de rețea și de utilizatorii care solicită avize de amplasament.

Când propunerea va intra în vigoare, vor fi analizate în conformitate cu noile prevederi introduse cererile pentru emiterea avizelor de amplasament depuse la operatorii de rețea înainte de acest moment, pentru care nu au fost transmise solicitanților facturi de plată a tarifului pentru emiterea avizului de amplasament și/sau nu au fost emise avize de amplasament.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

Citiți și:

Montajul placilor ceramice, mai scump anul acesta

40 mil euro pentru reabilitarea si extinderea unui spital

Aproape 3 mii mp de spatii noi de depozitare si birouri  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus
Translate »