Oferte locuri de munca top

Finantarea prin POR va fi gestionata la nivel local

Finanțările europene urmează să fie acordate direct regiunilor în loc să fie centralizate prin Programul Operațional Regional – POR.

Nu va mai fi aprobat un program dedicat intervențiilor la nivel regional similar POR 2014-2020 (implementat la nivel național), supercentralizat și cu o diversitate de sectoare care exced competența Ministerului Lucrărilor Publice și nici nu va mai fi aprobată crearea unui program de anvergura acestuia, care ridică probleme în implementare, au arătat reprezentanții Comisiei Europene cu ocazia unei întâlniri cu oficialii Minsiterului Fondurilor Europene.

În legătura cu aceasta, Ministerul Lucrărilor Publice a agreat faptul că descentralizarea este cea mai bună opțiune pentru dezvoltarea regională, așa cum este susținută și de programul de guvernare.

Totodată, reprezentanții Comisiei Europene și-au exprimat încrederea în abilitățile ADR-urilor de a preîntâmpina întârzierile din actuala perioadă de programare în ceea ce privește elaborarea ghidurilor și evaluarea proiectelor.

Programul Operațional Regional este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).
POR este gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, în calitate de Autoritate de Management.

 

 

Citiți și:

Un complex comercial va fi dezvoltat de investitori straini in Bucuresti

Aparthotel, spatii birouri si centru SPA, in pregatire in Capitala

Depozite construite de investitori straini care se extind in zona Marii Negre

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »