Oferte locuri de munca top

Fondurile PNDL, suplimentate cu 1 miliard de lei

Fondurile pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor fi suplimentate cu 1 miliard lei la care se adaugă disponibilul de 700 milioane de lei de la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a anunțat, ieri, Prim-ministrul, Viorica Dăncilă.

“De asemenea, majorăm plafonul de contractare pentru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii de la 5 miliarde lei la 10 miliarde de lei”, a adăugat ea.

Prim-ministrul a dat și câteva exemple de acțiuni care s-au realizat în ultima perioadă, legate de obiectivele mari de investiții:

* În ceea ce privește Autostrada Sibiu-Pitești, a fost avizată Hotărârea de Guvern privind exproprierile pentru Secțiunea 1 Sibiu-Boița, document pe care a fost adoptat în ședința de guvern de ieri. Astfel, a fost alocată suma de aproximativ 5 milioane de lei necesară despăgubirii proprietarilor.

* În cazul Pasajului Drajna, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, iar în urma discuțiilor purtate cu proiectantul, acesta s-a angajat că va finaliza documentele mai devreme cu două luni decât este prevăzut în contract.

* S-au făcut progrese importante și în cazul proiectelor ce vizează investițiile de pe Centura București Sud. Pentru Lotul 1, în această săptămână, a fost transmisă către antreprenorul declarat câștigător invitația de depunere a documentelor în vederea semnării contractului. Iar declarația de proiectare pentru Lotul 2 a fost acceptată în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR.

* De asemenea, săptămâna trecută a fost publicată lista imobilelor ce vor fi expropriate și au fost transferate sumele necesare pentru despăgubirea proprietarilor pe traseul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar CNAIR a trimis clarificările necesare pentru Contractul de supervizare a lucrărilor, care se află în procedura de achiziție publică. A fost transmisă, în vederea validării, și documentația aferentă procedurii de atribuire a Contractului de Proiectare și Execuție pentru Tronsonul 4, de 31,88 kilometri al acestui Drum Expres.

* În ceea ce privește Autostrada Târgu Neamț-Iași, la începutul acestei săptămâni, au fost deschise solicitările de participare pentru atribuirea contractului. Patru investitori și-au manifestat interesul pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat public-privat.

În prezent, sunt finanțate sau în curs de finanțare peste 12.600 de obiective de investiții în comunitățile locale, 70% dintre acestea fiind în mediul rural. Departamentul pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înființat recent de Guvern, are în coordonare 12 proiecte de anvergură.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »