Oferte locuri de munca top

Fraude prin lucrari de constructii

O cantitate de lucrări de patru ori mai mare decât cea efectiv prestată ar fi fost facturată de o Regie Județeană de Drumuri și Poduri pentru lucrări de modernizare. Aceasta este una dintre acuzațiile procurorilor din cadrul DNA – Serviciul teritorial Constanța, care au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al CJ Constanța, Constantinescu Daniel Nicușor, aflat în stare de detenție.

În sarcina acestuia s-au reținut două infracțiuni de abuz în serviciu.
Astfel, procurorii DNA suțin că în perioada 2009 – noiembrie 2013, inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcției de ordonator principal de credite și gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau CJ Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu.
Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de patru ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către inculpatul Constantinescu Daniel Nicușor.

Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare.
În ambele situații, inculpatul ar fi depus toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru „amenajare maluri, execuție drum acces Lac Corbu”, respectiv „modernizare și reabilitare complex Herghelia Mangalia”, acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al județului Constanța.
Prejudiciul total creat în această manieră se ridică la 5.570.821 de lei, sumă cu care CJ Constanța a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.
În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispusă în cauză.
Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus