ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

FSDI se va infiinta cu un aport in numerar de 2 miliarde de euro

Senatul a votat proiectul legii de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, cu mai multe amendamente (pe care le gasiti atasate la final). FSDI va fi persoană juridică organizată ca societate pe acțiuni, ce are ca acționar unic statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice și va funcționa ca un fond de investiții alternativ.

Capitalul social al FSDI subsris integral la data constituirii va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de acțiuni la diverse companii și un aport în numerar de aproximativ 2 miliarde de euro (9 miliarde de lei).

Scopul FSDI este dezvoltarea și finanțarea din fonduri proprii și din fonduri atrase, de proiecte de investiții rentabile și sustenabile, în diverse sectorare economice, precum și administrarea activelor financiare proprii, în vederea obținerii de profit.

FSDI va funcționa ca o societatea administrată în sistem dualist de către un consiliul de supraveghere și un directorat.

Consiliul de supraveghere va fi format din 9 membri, iar primii membri vor fi numiți prin hotărâre a celor două Camere ale Parlamentului, pe o perioadă de cel mult 18 luni, având ca mandat numirea directorilor și organizarea activițății FSDI.

Având în vedere scopul FSDI, intenția Guvernului este de a se asigura participarea FSDI la proiecte de tip PPP în calitate de finanțator.

Guvernul susține adoptarea inițiativei legislative.Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a transmis aviz favorabil, la fel și Consiliul legislativ și Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare.

Membrii Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și ai Comisiei economice, industriilor și serviciilor au analizat propunerea și au hotărât să adopte raport comun de admitere.

Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și Comisia economică, industrii și servicii au supus spre dezbatere și adoptare Plenului Senatului raportul comun de admitere, amendamentele și propunerea legislativă.

Senatul este prima Cameră sesizată.

 

Descărcați aici lista de amendamente admise:

 

 

 

 

Citiți și:

Construirea unui spital regional pe 12 ha, aprobata si de edilii locali

Viitor bloc cu 13 niveluri intr-un mare ansamblu din Bucuresti

Inca 130 apartamente de lux in Bucuresti

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

 

Sus
Translate »