Oferte locuri de munca top

Furnizori de echipamente de protectia muncii risca amenzi mari

O investigaţie privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între patru companii care prestează servicii pe piața echipamentelor de protecția muncii a fost declanşată de către Consiliul Concurenţei.

Este vorba despre companiile Renania Trade SRL, Avanti SRL, Tricomexim SRL şi SC T&T Invest SRL. Posibilele înțelegeri anticoncurențiale sunt stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți pe piața comercializării de produse şi echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România, începând cu anul 2016.

Cele patru companii au ca principală activitate distribuția de produse și servicii destinate protecției muncii pentru sectorul construcțiilor, industriei cimentului,  industriei grele, telecomunicații, printre altele. În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la sediile companiilor, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigație.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii Concurenţei.        

 

 

 

Citiți și:

Ce planuri de dezvoltari imobiliare sunt in nordul Bucurestiului

Terenul pentru un viitor ansamblu rezidential a fost precontractat

Au fost autorizate o cladire de birouri si una de locuinte

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus
Translate »