Oferte locuri de munca top

Ghidul pentru pregatirea proiectelor de infrastructura

Au fost aduse clarificări privind aplicarea mai multor prevederi legate de implementarea proiectelor de infrastructură rutieră. Este vorba despre cerințele și regulile stabilite prin ordonanțele de urgență nr. 101 și nr. 88 din acest an.

Astfel, conform Ghidului de aplicare a prevederilor din ordonanțe, proiectele depuse vor fi finanțate în cadrul Axei Prioritare 1– Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a transportului cu metroul (OS 1.1) și Axei prioritare 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient (OS 2.1, 2.2).

Activitățile ce sunt prevăzute să fie realizate se împart astfel:

* Pentru OUG nr. 88/2020 – Sprijin pentru pregătirea portofoliului de proiecte aferent perioadei 2021-2027 prevăzut în Master Planul General de Transport / Planul Investitional (MPGT/PI):

– Elaborarea aplicației de finanțare, inclusiv a documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Instituțională, Evaluarea Impactului asupra Mediului, Stadiu de evaluare adecvată etc.)

– Elaborare documentație/documentații de atribuire pentru contractele de servicii, lucrări și furnizare.

* Pentru OUG nr. 101/2020 – Modernizarea infrastructurii de transport rutier (existente) amplasate pe rețeaua TEN-T centrală/globală, prevăzută în MPGT/PI:

– Construirea de secțiuni de infrastructură nouă pe rețeaua rutieră TEN-T centrală/globală (autostrăzi, drumuri expres, drumuri naționale)

– Construcția de variante de ocolire aferente rețelei rutiere TENT-T centrală/globală (tronson aferent la nivel de autostradă, drum expres, drum național).

Valoarea proiectelor și rata de cofinanțare

Rata de cofinanțare a proiectelor de construcție sau modernizare a rețelei rutiere este de 85% Fondul de Coeziune / Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 15% de la bugetul de stat.

Prin program sau ghidul solicitantului se propun valori maxime ale proiectelor. Dacă valoarea costurile totale eligibile depășește 75 milioane de euro, proiectul trebuie să se regăsească pe lista proiectelor majore din POIM. Proiectele care nu depășesc acest prag sunt proiecte non-majore.

Eligibilitatea solicitantului/partnerilor

Solicitanții pentru acțiunile finanțabile sunt Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR , Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri ale CNAIR, autoritățile publice locale (UAT și ADI) sau parteneriate încheiate conform celor două ordonanțe de urgență.

De asemenea, au fost aduse clarificări legate de pașii ce trebuie urmați pentru depunerea proiectelor.

 

Descărcați aici Ghidul privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, elaborat pentru aplicarea prevederilor OUG 101/2020 și OUG 88/2020

 

 

 

 

 

Citiți și:

Dupa scumpiri, promotii la materialele de constructii

Viitor ansamblu imobiliar, aprobat

Inca un bloc, intr-un mare ansamblu rezidențial

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus