Oferte locuri de munca top

Ghiduri „cum se face” renovarea spatiilor comerciale

Ghidurile CommONEnergy au fost concepute pentru a fi o sursă de inspirație pentru manageri de soluții, arhitecți, proprietari, investitori și proiectanți. Astfel a descris Roberto Lollini, coordonatorul științific CommONEnergy, obiectivul manualului care „pune la dispoziție pașii de urmat de la primele etape ale renovării, cu soluții tehnice și abordări metodologice eficiente”.

CommONEnergy este un proiect de cercetare finanțat de Uniunea Europeană. A elaborat în ultimii 4 ani strategii noi și soluții de adaptare a centrelor comerciale existente pentru a reduce consumul, a crește eficiența energetică și confortul.

În cadrul proiectului, care va fi finalizat în curând, au fost lansate „Principiile orientative despre cum să abordezi renovarea eficientă a centrelor comerciale din punct de vedere al energiei”.

Un centru comercial este o clădire sau un complex de clădiri, proiectate și construite pentru a cuprinde mai multe activități interconectate din diferite domenii. Centrele comerciale au particularități deosebite, deoarece diferă în funcții, tipologii, forme și mărimi.

Sectorul comerțului cu amănuntul prezintă un interes aparte, datorită complexității structurale, căilor de acțiune multiple din procesul decizional al părților implicate, datorită unei mari economisiri de energie și unui potențial de reducere a emisiei de carbon, precum și datorită importanței și influenței lor în tendințele comerciale și stilul de viață.

Pentru a exploata în mod eficient potențialul de energie al unui centru comercial, toate adaptările ar trebui să includă o analiză amănunțită a particularităților clădirii, din toate domeniile, de la caracteristici economice până la cele socio-culturale. Folosirea simulărilor privind consumul de energie poate ajuta la evaluarea echilibrului dintre câștiguri – pierderi, întrebuințările energiei, opțiuni proiectare de testare și seturi de soluții.

Ghidurile CommONEnergy sunt manuale cu indicații pas cu pas pentru renovarea centrelor comerciale, rezultând din cei patru ani de cercetare.

Începând de la o analiză a caracteristicilor centrelor comerciale și a elementelor de acționare pentru renovarea lor, ghidurile CommONEnergytrec facilitează agregarea în seturi de soluții cost-eficiență, cum ar fi integrarea spațiilor verzi, acoperirea multifuncțională, abordarea cerere-ofertă pentru refrigerare și așa mai departe.

Aceste ghiduri pot fi elementul cheie în lansarea efectului domino pentru tranziția energetică a centrelor comerciale și a clădirilor similare din UE, cum ar fi aeroporturi sau stații de cale ferată.

Despre CommONEnergy

CommONEnerg este un proiect de cercetare finanțat de Uniunea Europeană. Obiectivul său este să elaboreze noi strategii și soluții pentru renovarea centrelor comerciale existente, cu scopul de a reduce consumul, de a crește eficiența energetică și confortul.

Proiectul cuprinde 23 de parteneri în Europa din sectoarele: industrie, cercetare și comerț cu amănuntul, inclusiv trei centre comerciale (în Italia, Spania, Norvegia), ca modele demo pentru implementarea soluțiilor inovatoare și a tehnicilor elaborate; precum și o rețea de încă opt centre comerciale în 5 țări europene, folosite drept exemple reale pentru identificarea ineficiențelor și pentru simularea virtuală a soluțiilor sistemice elaborate.

 

http://www.commonenergyproject.eu

 

cop1

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia septembrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Un comentariu;

Sus
Translate »